16 augusti 2012

10-gruppen

Alltså, vissa saker gör en bara så glad! I går lånade jag 10-gruppens MÖNSTERTRYCK på biblioteket och vilka härliga mönster! En bok att bläddra i (läsa också förstås) och njuta av färg och form!
10-gruppen bildades i början på 70-talet och bestod av Inez Svensson, Ingela Håkansson och Susanne Grundell, Birgitta Hanh, Gunila Axén, Carl Johan De Geer m fl.
  Gunila Axén
Birgitta Hahn

 Inez Svensson

I dag drivs 10-gruppen http://www.tiogruppen.com/ av tre av dess ursprungliga medlemmar.

Garn till mössa åt barnens faster, min (före detta) svägerska, knappar till axelvärmare och lite tyg blev gårdagens inköp på Vårt Fönster i Falkenberg. Kanske kan det bli en tunika av tyget, kanske...
Idag slapp vi Arga Gubben på Ringsegårdsstranden, vilket betydde att Mika kunde vara lös. Att vara lös hund är att kunna rulla sig i vad som helst och det var just vad hon gjorde - klädnypa på näsan trots hundtvätt.

I sommar har krukrosorna gillat läget hos mig. Antingen har klimatet varit gynnsamt för dom eller så är de tåligare och mindre hårt uppdrivna. Jag ska gräva ner dem på friland även i år, men de verkar vara extremt köldkänsliga, i alla fall de jag grävt ner tidigare år.

2 kommentarer:

 1. Ja den boken är en sådan där "njutarbok" som jag kallar dem ;-))
  Arga gubben kan väl gå och bada ha ha ha!
  Det där med rosor är knepigt.

  ja jag drog liksom en stor "kam" med detta ordet ekonomi för jag vet ju vad du är och att det inte är riktigt samma sak ;-))

  SvaraRadera
 2. Den boken verkar kunna ge många idéer till mönsterstickning.

  SvaraRadera