17 april 2012

Stickar mössor och lyssnar med stora öron på bra ljudbok

Rätt som det är tröttnar jag på dom och rätt som det är kommer lusten tillbaka. Jag menar mössorna!
 Tvåtrådigt ullgarn, lite stickigt, får nog fodra!
Härliga färger och jag blir så glad när jag ser hur fina de blir trots sin enkelhet.


Vårvädret gäckar!  Igår rände jag ut och in med kaffekoppen och sticket. CD-spelaren står på oavsett vilket. Nu känner jag igen Kerstin Ekman, jag var ju lite konfunderad när jag lyssnade på Grand Final i Skojarbranschen >>.


Hillevi Klarin kommer till Svartvatten som barnmorska på 1910-talet. Från Uppsala till fjällbyar i Jämtland där människor far illa, inte minst kvinnorna och deras barn.  Guds barmhärtighet är första delen i trilogin Vargskinnet som prisats av såväl kritiker som läsare. Helena Brodin är uppläsare. Tack vare att hon ger alla de dialektala uttrycken en röst blir de också för det mesta begripliga.

2 kommentarer:

 1. Ytterligare en ursnygg mössa!
  Ha de gott i aprilvädret.

  SvaraRadera
 2. Oj då tycker du att mössorna är stickiga!? Hur fodrar du dem?
  Jag har just nu lagt stickningen åt sidan när jag åker till/från jobbet och läser Lika som kärlek eller Sammanliggningen av Anita Salomonsson. Händelsen utspelar sig runt Burträsk söder om Skellefteå....tidigt 1800-tal.
  Just nu har jag fyra stickprojekt på gång, men det är ganska skönt att variera. Fingervantarna ska jag ju fortsätta med till helgen på sista lektionstillfället för tvåändsstickningen. Trist! Bra lärare är Karin Kahnlund och schyssta deltagare.

  SvaraRadera