6 mars 2012

Vem är rikast i din kommun? I går kom den!


Tabloidtidningarnas löpsedlar som tydligen säljer, för de bara fortsätter:
 • Vem är rikast i din kommun?
 • Vem bor i dyraste villan?
 • Vem har högst taxeringsinkomst?
 • Vem tjänade mest förra året?
 • Vilken kvinna ökade sin inkomst mest förra året i din kommun?
Det är ingen ände på dessa rubriker som toppar löpsedlarna. VILKA NYHETER OCH SÅ VIKTIGA!

Jag skiter fullständigt i vem som är rikast och vackrast och vem som sitter och häckar i den dyraste kåken i Falkenberg eller någon annanstans. Varför i herrans namn ska jag bry mig om det?  Och det skulle inte falla mig in att lägga ens en krona på dessa tidningar. MEN DE FYLLER EN POLITISK ROLL OCH DET GÖR MIG ÄN MER UPPRÖRD.   
Bildkälla: Sydsvenskan
Den tredje statsmakten backar upp makthavarna,  det är pengar som räknas, det är pengar, mycket pengar som är det högsta målet och värdet i livet. Ständiga rubriker som ovan förmedlar det budskapet. 
Satsa på dig själv och framförallt på det materiella. Se till eller du kan väl åtminstone sträva efter att bli miljonär och bli en av dom, även om det aldrig går inte ens om du jobbar dygnet runt i detta liv och i nästa. Det spelar ingen roll, det är inställningen som räknas, det är pengar som räknas – PENGAR, MYCKET PENGAR!

Är alla vi andra, som inte har som mål att bli ”rikast kvinnan i din kommun” värdelösa och förlorade satar i den nya världen som prasslar och klirrar av sedlar och mynt. Jag mår illa!

I min värld är inte omåttliga summor pengar ett mål, däremot är en vettig inkomst ett medel för att ha det hyfsat bra.

Men idag räcker det inte med att vinna en miljon  på Bingolotto och Dagens Dubbel eller vad de nu heter alla de där lyckohjulen. Vad är en mille när man kan vinna mer än tjugo – om man har tur. 

Och ju mer pengar människor får desto mer egocentrerade blir de, och ju mer pengar människor får desto hårdare håller de om dem. 

Dela med sig? Kom inte hit och snacka skit! 

Japp, det var det det! Nu fick jag avreagera mig på bloggen. Och på så sätt kan den även bli ett slags psykoterapeutiskt redskap, en klagomur.

TJO!

Igår kom boken och den är inte stor, ingen tegelsten, men väl värd sina 230 kr inalles. Nu ska jag ut och jaga ullgarn för nu kokar det däruppe igen - jag vill så mycket. Och koftan får vila lite till :-)
Boken finns att beställa här
 

3 kommentarer:

 1. Håller fullständigt med dig i ditt "utbrott".
  Den stickboken ser intressant ut. Jag har köpt en bok om tvåändsstickning som också verkar intressant. Tänkte bli färdig med lite annat först men så kanske man inte ska tänka - då blir det väl aldrig tid att påbörja tvåändsstickningen.

  SvaraRadera
 2. Den där boken ser intressant ut...... Såg på stickamera.se att det blir en kurs i just den tekniken. Men i Rättvik! Lite för långt bort för en helgkurs....
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Åhh du har köpt den! Blev du inspirerad av mitt inlägg eller hade du funderat på det tidigare...kul kul...visst är det en himla "rolig" stickning! Den är så pedagogiskt upplagd...börjar med lätta mönster och går mot svårare och svårare...men egentligen är inget supersvårt....

  håller med dig fullständigt i övrigt...pengar pengar pengar....mera pengar till den som har...nä nu ska inte jag också hetsa upp mig!

  SvaraRadera