15 december 2011

Målarkludd

alltså, sitta och rulla tummarna klarar jag inte av och jag kan varken dammsuga eller diska. sticka går faktiskt men det är väldigt krångligt och ansträngande. så igår eftermiddag tog jag fram färgerna. när man inte har de grundläggande kunskaperna är det som att famla i mörker och det är rena turen om det blir något vettigt av det. men det här uppfattade jag som något att jobba vidare på.
det började likna något och jag fortsatte
jag använder oljekritor och akvarell, de förra gillar jag mest. den rosa ska jag fortsätta jobba på, bakgrunden eller vad det nu heter är inte "levande" nog.
zorn hade sina dalkullor. miro minimaliserade de frygiska mössorna. jag har mina katter. och jag lider inte av storhetsvansinne.

TJO!

2 kommentarer:

 1. Bedårande kattor målar du! Sicken tur att du kan detta också nu när du har armen i bandage. Jag har "måleriperioder" och målar i alla tre medierna, men något som är roligt är akryl som kan blandas med oljekritor, sand, ris, salt...ja det är endast fantasin som sätter gränser vad man kan blanda i. Du kan trycka med plastfilm, blad, ja vad som helst så att det bildas mönster. Det är enligt Vedic Art-principen. Jag målar ofta med kontokort och disktrasa då. Akryl kan man blanda ut så att det blir nästan som akvarell. Akryl torkar snabbt så man kan måla lager på lager på vilket material som helst - även tyg som spänns upp. Enda nackdelen är att om man får det på kläder så är det "kört" - sitter som berget. Så därför måste man ha gamla kläder på sig och plasta in bordet man håller till på.
  Googla på vedic art och se på alla bilderna...så kanske har du litet roligt en stund genom att titta på alla färgsprakande konstverk.
  Kolla in Kerstin Nordh, Charlotte Rönnlund,

  SvaraRadera
 2. hej igen....
  gamla plastkort, tandborstar, ja vad som helst kan du använda att måla med...till och med fingrarna kan du gnugga med, men det gäller hela tiden att tvätta av händerna direkt när man målat klart. När man målar med akryl så ställer man ner penslarna i en burk vatten. De går inte att lämna "öppet" i luft för då torkar de.
  Vedic Art finns nog inte som "kursbok". Det kan man bara gå hos en godkänd kursledare eftersom man får som visdomsord (19 principer) för varje moment som man målar utifrån. Jag har gått alla - ja, till och med flera gånger.
  Det sätter också igång en annan process att man funderar litet om sig själv också. När man går en sådan kurs så får man bara måla, måla måla och åter måla utifrån sig själv. Det är ingen där som säger gör si eller så - i varje fall ska inte kursledarna göra det utan endast ställa motfrågor då vad tycker du - inte föreslå lösningar. Inte heller säger man att det ska t.ex. vara mera skugga här eller där...jag tycker det är ett otroligt roligt/kreativt sätt att måla på. Men jag tror jag har haft tur med kursledarna - de har varit superbra! Charlotte Rönnlund, Rinnie Crossler och AnnMarie Jacobsson. Grundaren av denna måleriteknik är en svensk Curt Källman. http://www.vedicart.com/se/omvedicart/curt

  Han fick uppdraget av en indisk guru - jag tror det var en sådan känd en som någon i Beatles var i kontakt med.

  Böcker om hur man målar med akryl mera "allmänt" finns absolut på biblioteket. Tänk på att du till att börja med kan köpa hyfsat billiga akrylfärger för att testa och köp grundfärgerna bara för du kan blanda andra färger då. Det som går åt mera av är vitt och svart. Mycket vitt ska du ha för då kan du "ljusa" upp allt. Du kan också använda brädbitar och annat att måla på. Vad som helst helt enkelt. Jag höll en kurs i något liknande i Lappland (där jag har gården. Jag får inte prata om principerna eller sådant eftersom jag inte har lärarutbildningen, men visade utifrån mitt sätt att måla och gav en massa tips. Ingen hade målat tidigare - de var noviser....titta vad de åstadkom efter 2½dag!
  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2010/06/08/3088684-kursledare-i-ar-i-fritt-skapande-akrylmalning/
  Nu ska jag sluta tjata med dig. Tänk om vi hade bott närmare varandra så jag hade kunnat "kvista över" till dig!

  SvaraRadera