6 december 2011

Hittat i städskåp och garnaffär

Letade efter dammsugarpåsar och fann en flaska glögg. Aha, tänkte jag och traskade iväg till affären för att införskaffa sötmandel. Den lilla turen är inte lång, men både Mika och jag var frusna när vi väl kom hem, för vinden är bitande kall. Och jag värmde glöggen, hackade mandel MEN - fy tusan så sliskigt söt den var. Äcklig, rentav! Men jag kunde väl inte med att kasta den förra julen.

Om man lite fredligt kunde spetsa den med några droppar kron till  angenäm styrka och smak. Men vem känner jag som har sådana starka rusdrycker i skåpet, barskåpet...Sött och mjukt och lent och pent, men inte sliskigt, var det i garnaffären. Klappade garn, matchade färger, bestämde mig och blev åtskilliga nystan rikare.
Jag har inte stickat mycket i vare sig rött eller grönt. Nu ska jag testa och se om det jag har i huvudet kan ta form IRL.
Och så  tänker jag att visst, visst borde det kunna bli snyggt om man varvar lin med bomull. Det mjuka och det stumma tillsammans kanske kan bli effektfullt. Återstår att se!
Mika och Fidel har ett snack och jag tror mig veta vad som avhandlas. Jag är inte din valp, protesterar Fidel, om än ganska lamt för han är ju så snäll. Jo, det är du, säger Mika. Jag känner i hela kroppen att du är min lilla plutteluttvalp. Jag vill mata dig, fortsätter hon,  jag vill tvätta dig, jag vill ta hand om dig, jag vill skydda dig mot världens alla faror. Mika är skendräktig. Frassemannen sitter i soffan och fnyser. Det där går du väl ändå inte på, säger han till Fidelutten.

2 kommentarer:

  1. Blir kul att se vad du hittar på med garnerna. Jag har också varit en vända till garnaffären och det blir nog en till innan hon stänger.

    SvaraRadera
  2. Vilka tjusiga färger....gladfärger...det kan man behöva i det gråa. Pröva med att kyla den där glöggen i stället och använd det som likör...inte som varm glögg. Då tar man ju bara litet i likörglas och dessutom kallt - blir en annan smak.

    Oj oj vad djur kan hitta på när de är skendräktiga....

    SvaraRadera