26 december 2011

Häger, hålkrus och husdjur


Bild
Mitt på den ödsliga fotbollsplanen stod en häger. Jag tänkte, vad gör den här? De sägs ju vara skygga, men den här stod mitt i bostads-området. Mika hade fullt upp på annat håll, hon rullade sig frenetiskt i något. Vanligtvis brukar jag skrika och tjoa och föra oväsen för att hon ska sluta rulla sig. Men nu lät jag henne vara och koncentrerade mig på fågeln. 
Först var jag osäker, jag tänkte även trana - men så här års, och   konstaterade ganska snart att den till storlek och form mer påminde om en häger. När jag kom tillräckligt nära lyfte den, alltså var den inte skadad. Jag följde den med blicken, den flög i en vid cirkel ovanför mig för att återigen landa på fotbollsplanen, men lite längre bort.  Då hade Mika också fått syn på den och satte fart så den återigen fick lyfta och cirkla runt tills det var dags att landa ännu en gång. Intill fotbollsplanen ligger det flera anlagda dammar. Jag tänker att det nog finns mat i de där dammarna. Men riktigt bra känns det ändå inte för hägrar ska inte hålla till i tätbebyggda områden.

I januari för snart ett år sedan bloggade jag om min hålkrusmössa som det aldrig blev något av, jag fick liksom inte till det. Nu vet jag varför.
Jag stickade åt fel hål, det blev stumt och konstigt. Nu när jag stickar åt andra hållet, nerifrån och upp, blir det betydligt bättre, töjbart och mer formbart.
Den svenska filmen Kyss mig är en mycket fin och sevärd film om kärlek. I rollerna bland annat Lena Endre och Krister Henriksson - vilka tungviktare! Och Lena Mjönes och ett för mig nytt ansikte som jag tror vi kommer att få se mycket av, Ruth Vega Fernandez.
Min Mika är den allra vänaste mot mig, men när hon träffar andra, så väl människor som hundar,  blir hon vild och osocial. Jag tror aldrig hon fått lära sig hur man umgås. Eftersom hon är en stor hund blir också problemet stort. Eller det blir "gånger-upphöjt-med" mycket större.
Och så blir det många missförstånd. Lilla Fidde vill så gärna tvätta Mika på kinden och på pannan i all välmening men då blir Mika rädd för tungan är ju väldigt sträv. Och Mika vill så gärna tugga lite på Fidde för att visa att hon bara vill väl, men då blir Fidde rädd för tänk om hon biter honom. Frassemannen ger Mika en käftsmäll med tassen när hon kommer för nära. Raka puckar och inget att missförstå!

2 kommentarer:

  1. Låter som moment 22 med husdjuren och deras "miss"- förstånd.
    Hägrar brukar vi också se när vi promenerar längs med ån här i byn, nu på vintern.
    Ha en skön och slapp avslutning på julen.

    SvaraRadera
  2. Hålkrusmuddar håller jag på med just nu och sedan ska jag sticka en hålkruströja till lille Max, mitt tredje barnbarn. Vilken tur att Mika har kommit till dig då som förstår problematiken! Det verkar ju ändå som djuren kommer hyfsat överens....ha fortsatt skön annandag!

    SvaraRadera