7 oktober 2011

NOBELPRIS OCH ETTÅRS-JUBILEUM!


Efter branden 2008 försvann det mesta. Bokhyllorna och dess innehåll var helt förkolnade, så även två diktsamlingar av Tomas Tranströmmer. Hade jag haft dom kvar hade jag haft tillfälle att läsa om. Samma sak tänker jag om ett fåtal andra böcker,  som till exempel Prosa av Willy Kyrklund, (som pocket såg den inte ut så  här) och Marilyn French härliga bok Bortom makten - Om kvinnor, män och moral.  Det går ju att skaffa nytt, men jag tyckte om de där tummade exemplaren med understrykningar och anteckningar i kanten. Några ord här och var i marginalen som jag en tid senare inte själv förstod varför de stod där. Då tänkte jag (eller hoppades) att det är insikten som nått mig.  Heureka!


Den 9 oktober fyller Två stickor och en virknål hela ett år. Först tänkte jag 100 inlägg men varför sluta vid 100 ... Och besökarna, som nu passerat 13 000, verkar ändå tycka att bloggen är värd att besöka, vilket ju är uppmuntrande. So here we go!

Nya fönster är nu på plats. De gör lägenheten ljusare. De gamla gräsliga fönsterbrädorna har bytts ut mot furuplank som jag målat vita. Och GeKås-gardinerna hänger bra i köket.
Hundarna busar i vardagsrummet.
Och i köket sitter Frasse och hoppas på att han ska få smaka på världens godaste fiskfärs!
Det är ingen munter upplevelse att gå igenom bloggens alla bilder, för jag inser att det mesta fortfarande är UFOn. Nåja, nu överdriver jag kanske, men lite sant är det allt. 
Koftorna blev i alla fall klara!
TJO!

4 kommentarer:

 1. Nähäpp, det blir inget av med att sluta blogga vid 100! Ja, vid 100 år då möjligen... ;)

  SvaraRadera
 2. Hmmm nu ska vi se om jag får kommentera här idag då!
  Förstår av vovvarna inte bryr sig om fiskfärsen...tur att Frasse kan läsa recept ;-))

  SvaraRadera
 3. Fina koftor och fin blogg :) ha en fin kväll

  SvaraRadera