5 augusti 2011

Pumpa-gott!

Tänka sig så blind man kan vara. Jag har då gått förbi odlings-lotterna så många gånger och knappt ens tittat vad där finns (kanske beror på att man har djur i koppel att ha ögonen på).
Igår vinkade den trevliga damen in mig i det gröna. Hon är från Bosnien och pratar inte så bra svenska men när orden saknas gestikulerar vi. I det gröna växte pumpor, sqash, bönor, morötter. Där växte majs och där fanns lök och mangold och grönsallad och dill och resten har jag säkert redan glömt.
Jag fick med mig en pumpa och några morötter hem. Och jag gjorde som damen sa, skalade den, skar den i skivor och stekte den i olja och lite salt och det var riktigt, riktigt gott. En smaksensation!
Jag har testat att bakat en sockerkaka utifrån en kakmix. Det gick väl bra, med ett ägg och lite extra smör i. Men konsistensen är inte som  äkta hembakat, även om det inte är något fel på smaken. I morgon ska jag bjuda på helhembakat och halvhembakat, vi får väl se om någon märker skillnaden.
Höstanemonen blommar. Lite tidigt kan väl tyckas, jag menar, det känns lite konstigt att en blomma som kallas höstanemon blommar nu, men å andra sidan, vi är ju på väg...
I morse tog jag hundarna och åkte till mitt björnbärsställe. Där kan också hundarna springa fritt. Nog blir det björnbär i år, en och annan lyser svart i de taggiga snåren. Några dagar till med gynnsamt väder och det kanske blir björnbärsmuffins till kaffet.
Bildens webb-plats

Hon får stanna, det får bära eller brista - för mig alltså. Djuren kommer alltid att ha det bra!

1 kommentar:

  1. må være herlig å ha så masse grønnsaker i hagen:)) Koselig at du fikk med deg noen smakebiter hjem:)

    Klem til deg Eva;)

    SvaraRadera