29 juli 2011

Staden och landet

Idag var det dags att köpa mer hundfoder, och det gör jag i Varberg. Jag åker gärna de extra milen för det förmånliga priset jag får där.

Mika har magrat sedan hon kom hit, jag tror det beror på att hon rör sig för mycket i förhållande till mängden mat jag ger henne. Hon ska alltså få mer mat/dag. Men hon kanske inte blir så långvarig hos mig, allt hänger på om hon kan vänja sig vid och respektera katterna som också bor här.  Om hon inte kan det är riktigt tråkigt för det är en mycket fin hund som har det bättre här än att tillbringa långa dagar i en rastgård.
Varberg är en fin stad, något större än Falkenberg.  I Östra Tullhuset kan man fynda eller slänga upp plånboken, vilket som men alltid hittar man något. 
Mannen som också fastnade på bild är säkert en turist! Societetsparken tar man gärna en sväng till för att där är så fint. 
Med en ny hund i huset har det inte blivit så mycket stickat. Jag tränar henne och hon är lyhörd; stanna, sitt, ligg, fot klarar hon av, men katterna vill hon gärna nafsa till!

Min längtan efter huset på landet kommer och går. När jag ser sådana här objekt blir jag alldeles tokig. I Hylteskogarna finns det pärlor! Och inte är det närahavet-priser heller.

2 kommentarer:

 1. Förstår din längtan. Så har jag också känt emellanåt... men nu vet i sjutton... jag tror jag har blivit lite för bekväm för att flytta ;)
  Hoppas att det löser sig med Mika och katterna!

  SvaraRadera
 2. Hoppas Mika förstår vad som gäller....du får berätta att om hon inte skärper sig med katterna så är det adjöss och att du tycker det skulle vara tråkigt.

  Varbergs socitetspark är fantastiskt fint...bodde straxt utanför Varberg några sommarveckor 1977!!! Å jistarns så många år är det sedan!!!

  Vilka fantastiskt fina hus du hittat som du drömmer om...riktiga sådana där Barnen-i- Bullerbyn-hus!

  SvaraRadera