29 maj 2011

93. Vinterjackan på när inte solen tittar fram!

Ja, nästan i alla fall. Kallblåsten tränger in i märg och ben. Men de korta stunderna solen tittar fram blir det varmt igen. Tänka sig så beroende vi är av denna (vår) SOL.

Igår var syster och svåger här och bjöd mig till Laxbutiken. Det var inte första gången de gjorde det, kan jag erkänna. Syster och jag tog samma rätt: Grillad lax med bacon, kapris, rödbetor, riven pepparrot, skirat smör och kokt potatis. Jag har varit där ett antal gånger och provat diverse rätter på menyn. Denna, kan jag lova, var en höjdare, fem stjärnor av fem stjärnor. Så passerar ni på motorvägen, stanna till  och njut av den goda maten.


Igår blev det inte handarbetat eftersom jag hade gäster - förrns en stund på kvällen. Nu när jag har jag en sådan där knackeliknack-mobil tänker jag att man kanske ska vara rädd om displayen eller vad det nu kallas. Så jag letade fram det slitna lingarnet som skulle bli en kofta och började virka på ett fodral. Kanske blir det något av det! 
Koftan som jag nu stickar i bomull/lin börjar nästan bli klar. Garn saknades och jag tog en tur till garnaffären i området. Där, på loftet i den gamla hallandslängan, kan man fynda till vrakpriser.  Och det gjorde jag, två nystan skönhet som jag bara inte kunde låta bli. Garnet heter Alp Light. Varje nystan innehåller 284 m så de räcker till ganska mycket. 


Det sägs att värmen kommer i veckan, att sommarvärmen är på väg. Det har väl ingen emot? Det är ju nu man ska vara ute och inte sitta/ligga inne. Eller hur Fiddeli!

2 kommentarer:

  1. Ingen sommer her heller!! Hmm men alltid litt kos å strikke eller hekle litt da, men håper på at sommervarmen kommer iløpt av uken!!.. slik at jeg kan få brukt sommerklærne:))

    Så flott du dekorerte glassene i skapet!:))

    SvaraRadera
  2. Hujenamej vilket väder att komma hem till! Snyggt det blev med skåpet. Tack för tipset på garnaffären. Har tänkt åka dit flera gånger men det har inte blivit av. Hade tänkt mig att sticka upp mitt garnlager innan nyköp men...det är som livet - det blir inte alltid som man tänkt sig.

    SvaraRadera