22 april 2011

79. Äggskalskonst av Franc Grom

Snacka om finmotorik. Inget för Hudinskan, det vet jag då bestämt.
Googla på Franc Grom´s eggshell art, och ni kommer att häpna.
Jag ägnar mig åt mindre krävande handarbete. De korvar sig, vimplarna, och jag funderar på vad jag ska göra åt det. Kanske en ståltråd kan hjälpa...
Varför köper man möbler som består av spånplattor med ett hölje över? Är det mer miljövänligt än rustikt trä? Datorbordet och en byrå är av detta tråkiga material. När det blir repigt eller skadat går det inte att till exempel slipa bort. Enda sättet att gömma skavankerna är att lägga en duk över, men det är en nödlösning. Aldrig mer en spånplatta i mitt hem!
Katten Fidde Fidel spanar ut över reviret. Nytt halsband har han fått, med STOR bjällra så att fåglarna förhoppningsvis hinner rädda sig i tid.
En Sydfransk Affär ska man titta på om man vill se passion och vad en sådan kan ställa till med. Inte som ett varnande exempel, det kan ju sluta väl. Ska man följa sina känslor eller vara torrt rationell, det är frågan...
Denna dagen inte ett liv, ja så kändes långfredagen när jag var barn. Inget fick man göra. Det vilade en domedagsstämning över hela samhället. Även de sekulariserade fick hålla sig lugna för att inte väcka anstöt. Idag är långfredagen som vilken röd dag som helst, tack och lov. Och var och en gör som den vill, utan påbud. Jag tror jag ska gräva lite, valpen Doris gräver på alla ställen som inte ska grävas upp, så henne har jag ingen hjälp av.


2 kommentarer:

 1. oj for en tålmodighet å dekorere slike egg:)) Vakre vimpler du har heklet, kanskje de ikke krøller eg så mye hvis du hekler en runte med fastmasker rundt alle sidene på vimpelene.. blir jo mer jobb men tror det blir flott:))

  sjarmerende valp, litt trist også å gi den vekk eller bare glede:??

  Klem til deg!

  SvaraRadera
 2. vilken konstart....och nu ska jag genast gömma mina ägg ;-)

  undrar med vad han gör de där hålen...ska kolla upp mera om den konsten.

  Woffsen är allt bra söt - ja kissekatt med bjällran också. Är han inte sur när han måste ha den?
  fortsatt skön påsk

  SvaraRadera