26 december 2010

36. Julefrid

Och så blev det julaftons kväll och jag kunde krypa in i min lilla lya och mysa med fyrbeningarna. Till Bach´s Juloratorium (på Spotify) stickade jag så även den andra sockan klar. Och till Bach´s Juloratorium hinner man sticka ganska mycket eftersom den varar ett par timmar nästan.


Bach´s Juloratorium är väl inte det bästa han gjort, men en gång om året det vill säga vid jul, brukar jag ändå lyssna på den. 

Annars föredrar jag Händels Messias som jag i stort sett kan lyssna på när som helst.  

Förklädd Gud, text av Hjalmar Gullberg och tonsatt av Lars-Erik Larsson är bara så vackert, och den tillhör också julen för mig.
  
Så sockorna är alltså färdiga, och jag är varm om fötterna och jag är tillfreds för att jag baxat ännu ett sticke i hamn. Det är en så härlig känsla att sticka i ullgarn, jag njuter!


Tulpaner tror jag är mina favoritblommor. Jag blev så glad när jag såg att de kommit till blomsteraffären. Köpte ett stort fång och behöll hälften själv. Och inte verkar de vara så hårt drivna för de står sig. Det sägs att man ska ställa dom i kylskåpet över natten, men då får man ha ett stort sådant. Tänka sig att även lite suddiga bilder kan bli bra!

Och lilla Disa har "babbisar i magen"! Kanske blir huset fullt av småttingar i slutet av januari...

En God Fortsättning önskar jag mina besökare!

2 kommentarer:

  1. ja tulipaner er vakre blomster:) Fine sokker du har strikket deg:)

    Nyt julen videre:)

    SvaraRadera
  2. Tulpaner är vackra, har ett fång på matbordet =) Härliga sockar! Sambon klagar på kalla fötter & har letat fram ett par av mina raggisar, han har inga egna (joho, de har han ju, men han hittar dom inte!) så nu vill han ha ett par till.. Tja, vi får se, först ska jag sticka klart mina Adventssockar =) Må gott!

    SvaraRadera