9 oktober 2010

1. Höstkyla


I morse var det kallt, i alla fall vad gäller halländska kustmått. Utetermometern visade knappt 3 grader. Hua!

Dags att skydda huvud och händer. Men sommarhatten värmer inte, den får gå i ide några månader. Så nu virkar jag en lila för kallare väder.Lotta Rosberg, min goda granne, har inspirerat mig till att sticka och virka. Hon kan hon!

Terracottafärgad halsduk i lingarn

Stickor nr 8, 100 gr 5-trådigt lingarn

Lägg upp 3 m sticka rätstickning. Öka 1 m i början av varje varv genom att slå tråden runt stickan mellan 1:a och 2:a m. Gör så i början av varje varv tills det finns 100 m på stickan. På nästa varv gör så här. Sticka 1 m, slå garnet runt stickan, sticka nästa m, slå garnet runt stickan, gör så varvet ut. Du har nu 200 m på stickan. Detta görs för att inte avmaskningsvarvet ska strama. Maska av. Gör 3 tofsar och häng i.

Lycka till, hälsar Lotta
Lila halsduk i Brilliant garn

Stickor nr. 6, 150 gr Brilliant

Lägg upp 3 m och sticka i rätstickning. Sticka 1: varvet. På nästa ökas 1 m i slutet av varvet genom att sticka 2 ggr. i sista maskan. Öka så här vart 4:e varv tills det är 50 m på stickan. Sedan minskas det på var4: vara genom att sticka ihop de sista 2 m. gör så tills det är 3 m kvar. Avmaska men klipp ej av tråden. Ta en virknål nr. 6 och virka picotter runt hela halsduken.
Picotter görs så här: 1 fm, 3 lm, tag ner i den 1:a fm och gör 1 fm i den, hoppa sedan över 1 varv på halsduken och gör 1 picott i nästa fortsätt så hela halsduken runt. Gör 3 tofsar och häng i.


Lycka till, hälsar Lotta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar