5 januari 2015

De riktiga mörkermännen

Då tänker jag på följande betydelse: Mörkermän betecknar människor med starka högersympatier (starkt konservativa). Mörkermän tillsammans med xenofobi, idéer om renrasighet och förakt för och intolerans mot andra religioner innebär också ondska. Och vi har dom runt hörnet - DET ÄR SKRÄMMANDE!

Det här är en av dom. Han skrev i sin blogg för några år sedan att han älskade (sitt) norra Öland, för där var det ju fritt från kvinnor i chador. Varför inte placera en flyktingförläggning där, gärna på en angränsande tomt till hans pörte

Thoralf Alfsson påstår att muslimer inte tar avstånd från IS – IRM bevisar motsatsen

I ETC skriver Katarina Mazetti om Skinnskallarnas sammansvärjning. Himla bra artikel - ta och läs den! På hatsajter och hatbloggar hånas den moral vi svenskar hållit högt; medmänsklighet, jämlikhet, tolerans.


Vi behöver inte snacka om SD är fascistiskt eller inte – jag slår vad om att de flesta som röstade på dem bara är lite vardagsfascistiska – men den ideologiska ledningen är skolade i sammanslutningar som Demokratiska allians, Vitt ariskt motstånd, Bevara Sverige svenskt med flera. Dessa var inte populära utanför sina egna kretsar. Vi minns fotot av tanten som dunkade en handväska i huvudet på en skinnskalle, och hur man skrattade åt fackeltågen till Karl den XII:s ära. 

Lite jävla tacksamhet av David Lenander ska ni också läsa. Han skriver bland annat om uppfattningen om att asylsökande ska vara förbaskat tacksamma. 

Själv undrar jag vad de ska vara tacksamma för; kriget i hemlandet? Ska de vara tacksamma för den totalt hopplösa migrationspolitiken som råder i större delen av Europa eller ska de vara tacksamma för att få bristfällig information inför en flytt som tar omkring 15 timmar? Vad har dessa människor att vara tacksamma för och vilka är vi i Sverige som tar oss rätten att kräva tacksamhet av dessa människor?

Slutligen, och för denna gången, prästen och bildkonstnären Kent Wisti. 1 kommentar:

  1. Ursäkta men sista bilden gör så att jag ler.....jag säger som min styvfar...djävulen resonerar så han får rätt ----- ganska vist sagt då för över 25 år sedan, men en sanning även då som nu oavsett vad det handlar om.

    SvaraRadera