13 december 2014

Förnyelse

I oktober 2010 drog jag igång och sedan dess har jag harvat på, i stort sett om samma saker, om och om och om igen. Guuuud, så trist! Nu får det ta mig tusan vara slut. Det behövs förnyelse, som man säger. Och nu testar jag mig fram till ett gränssnitt som känns rätt för mig, kanske är jag på rätt väg!

En förändring, som många uttrycker det i valtider. När man frågar vad många menar, kan många oftast inte svara. Det gör mig beklämd och vittnar om någon slags politisk analfabetism. Nu är ju inte många alla, gudbevars! De flesta vet mer än så och kan förklara hur de tänker. 

I mer än en mandatperiod har jag harvat runt i bloggen Två stickor och en virknål, inte undra på att jag är less. Men frågan är hur fast jag är! Kan jag släppa den? Bloggen har blivit en del av mig själv som jag frivilligt exponerar för kreti och pleti. Men vad har man att förlora i heder, ära och prestige? Man är ju inte tjugofem och blottar sitt liv intill revbenen. Jag tycker själv inte att jag släpper folk innanför tröskeln!Årets Lucia-dag bjuder på milt men blåsigt väder, inte mycket till vitt landskap. Mer grönt än vitt! Vad jag kan minnas har jag gått med i ett lucia-tåg, men förmodligen flera som är bortglömda. Någon Lucia-kandidat har jag aldrig varit, inte en förflugen tanke åt det hållet från en endaste människa. 
Men tärna duger alla som och sjunga kunde jag. De där som sjöng falskt fick väl mima, jag minns inte! Och målbrotts-stjärngossarna ombads förmodligen hålla truten, bäst så!

(hittade lucia-bilden här >>)

7 kommentarer:

 1. JISSES!! Här var det förnyelse med bravur!! Trodde jag hamnat fel......
  Men när jag läste så insåg jag "jaha, det är ju rätt i alla fall!".
  Lite väl dyster framtoning för min smak. Känns inte som du är en dystergök?! Jag är ju galen i färger, så det där med svart och grått har jag lite svårt för, även om jag tycker att det är snyggt "på andra"!
  Önskar dig en fortsatt fin Luciakväll! Jag och maken har haft besök av "lussetåg" i em. Barnbarnen var här, allihopa.....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Och jag som älskar svart och grått tycker att det är snyggt. Och bra typsnitt som gör att läsbarheten är utmärkt. Så kör så här ett tag tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Hej Eva.
  Här hos mig så är det en aning vitt på marken och lite kallt i luften.
  Skulle vilja gå ut men jag har så himla ont i min högra höft och lår.
  Nej nog med gnäll från min sida.
  Fick några gardiner strukna ändå i går.
  Blev lite förvånad när jag letade upp din blogg. Men ibland måste man ju förnya sig.
  Ha en skön Söndag.
  Jag ska försöka fortsätta med mitt gardinstrykande i dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margit!
   Vi får väl se hur mycket förnyelse förnyelsen kommer att bestå av :-)

   Det är inte ofta strykjärnet åker fram, egentligen bara när det ska upp nya gardiner, som till jul och försommaren. Och till några av sommarens linnekläder.

   Hälsar Eva

   Radera
 4. Jag blev nog litet chockad igår av allt det mörka här.....du är ju ingen dystergök, men det behöver ju inte vara så att designen speglar dig i sig......
  Jag har aldrig varit med i något Luciatåg och det beror nog inte på att jag var i målbrottet eller så....ha ha ha...utan lärararna sa att jag inte dög till att sjunga...så jag höll käft med sången och gör så än idag. Fy fanken för den formen av pedagogik!
  Ska bli intressant att se vad du skriver om framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker faktiskt att få dit en egen bakgrund, men jag fattar inte hur man gör. Bilden ska vara stor men med få kB - det gör mig förvirrad. Jag håller med, den är dyster och inte särskilt genomtänkt heller. Pedogiken är förhoppningsvis bättre idag, och förresten, sjunga kan nog alla, spelar ingen roll om man tar tonerna klockrent eller är tondöv. Att säga till ett barn att det inte kan är ju hur kontraproduktivt som helst!

   Radera
  2. Pedagogiken, ska det förstås vara!

   Radera