17 november 2014

Helg på Gästis i Varberg

Nu måste jag först skriva lite om Vassa föremål igen (Sharp Objects som originaltitel), nu när jag kommit så långt att jag förstår varför den fått den titel den har. Vassa föremål är en berättelse om den lilla hålan Wind Gap i Missouri som, vill jag påstå, inte är som vilken håla som helst - eller är den det!?! Inte riktigt, men samtidigt…


Den kryper under skinnet på mig, sticker allt oftast som tusen subcutana nålar och till och från som en rejäl intramuskulär injektion som tar fel. Läsare som föredrar chic lit och myspys ska inte sätta tänderna i vassa föremål.
Från en författare till en annan:
Vem är det här? Alltså, jag är storflinet till höger!
Damen i fråga träffade jag på Hotell Gästis i Varberg. Detta Gästis är en upplevelse utöver det vanliga i hotellväg, alltså hotel elite-standardiserade utan någon som helst särprägel.
Hotell Gästis
En härlig sammankomst med partikamrater för en så kallad överlämning från gamla till nya så här efter valet, men jag hänger mig kvar (hahaha!) En mycket inspirerande miljö med roliga, avantgardistiska, provocerande, klassiska snyggt inramade affischer. Till det levande ljus ÖVERALLT (och böcker överallt, högt som lågt) fantastiskt god mat och ett bad som är så läckert att man skulle kunna tillbringa en hel dag där. I den lite större bassängen med vågmaskin, i ångbastun, i kallbadet, i fotbaden med mera och inte minst i de ljuvliga relax-rummen.

Leninbadet
En liten del av matsalen
När jag inkvarterade mig i ett rum och en Botero hängde över sängen tänkte jag, är det här något slags löfte. Det var det inte - TACK OCH LOV FÖR DET! Hotellet kryllar av böcker, folk lämnar hela tiden in, och man får ta med sig hem. Och jag knep Kärlek och Vilja av Rollo May, inte för att den är något storverk :-) Men saknar den ändå efter branden. Nu ska jag leta upp den där sidan där Rollo May beskriver degraderingen av Amor/Eros till en liten knubbig, töntig kerub som sitter vid en bardisk och sippar på en bourbon (eller vad det nu är) och kollar "läget"!

TUT - TUT

1 kommentar:

  1. Jisses vilket hotell! Och så kan jag kolla in dig innan våren ;-)

    SvaraRadera