1 november 2014

Ditten, datten, dutten och lite förbaskat här och där!

Den här tiden är verkligen min så tillvida att jag skattar den högt, jag menar årstiden! Jag förstår att många ogillar den och med den mörker, vinter och kyla. 
Men jag tar djupa andetag, drar in massor med luft i lungorna, låter luktsinnet smaka på alla dofterna och sältan från havet och det är förbaskat skönt. 
Jag njuter nu, min svåra tid brukar komma i månadsskiftet januari/februari, men tills dess är det bara att njuta. Höst är vila, även i själen och för en ”osalig ande”.

Förtroendet som regionrevisor står sig i fyra år till. Jag känner mig hedrad!  En spännande och intressant tid väntar med nya politiker och en ny organisation. Tuffa bud från regionen centralt, hur ska det uppfattas i nämnder och styrelser?
Som förtroendevald revisor i regioner, landsting och kommuner bedriver man inte partipolitik, man ser till att fattade beslut följs oavsett vad man tycker om dessa beslut. Kanske är det därför medelåldern bland landets förtroendevalda revisorer är hög, säkert runt 65 år. Vi ”gamlingar” har haft våra politiska kamper och med åren lugnat ner oss, revision kräver sans och vett. Och till den skaran räknas Hudinskan… Någon sa på en konferens i Sundsvall: För att vara förtroendevald revisor verkar du vara ganska exotisk! Jag har fortfarande inte klurat ut om det var en komplimang eller dess raka motsats. Nåväl, exotisk eller inte, fyra år till av ett mycket intressant uppdrag. TJO!

Dessemellan, elva timmars uppläsning av "Mannen från Albanien: en roman om ett förräderi" av Magnus Montelius. Uppläsare: Harald Leander.    

En förbaskat bra spionroman. Kanske något för Tomas Alfredsson som ju gjorde den förbaskat bra "Tinker Taylor Soldier Spy", baserad på Le Carrés "Mullvaden".


Dessemellan och på samma gång, brodera kuddar för att göra dom mer personliga. 
Jag tror faktiskt inte att jag stickat i REGIA förut, men nu gör jag det och upptäcker ett förbaskat härligt sockgarn!

TJOFADDERITTAN!

4 kommentarer:

 1. Visst är hösten härlig. Och som du säger den inbjuder till långsamhet. fylla förråden med ny energi och bara "vara"!
  Regia är mitt absoluta favoritgarn till sockor. Och hittade i somras ett med angora och merinoull. Så mjukt och varmt om fötterna. Har beställt mera från en som säljer på FB i gruppen Garnlådan. Inte gratis precis, men värt varenda krona.
  Fortsätt du njuta av hösten...
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 2. Hösten är min vilotid. Själen får ro och jag kan gå i idé. Sommarhalvåret tycker alla att man ska vara ute och njuta. Men herregud jag hatar värmen. Allt över 20 grader gör mig yr och svimfärdig. Så heja heja hösten och vintern.

  SvaraRadera
 3. Höst är fin lästid, återhämtning.

  SvaraRadera
 4. Jag är nog litet sjuk av mig eftersom jag egentligen inte har någon favoritårstid eller någon årstid jag avskyr. Varje årstid har sina njutbara och icke njutbara stunder. Det gäller att suga ut det göttaste av var och en ;-))

  Grattis till förtroendet och hoppas du kommer på vad det innebär att vara exotisk revisor .....men jag tror du ska ta det som något positivt!

  Hu nu måste jag nog gå till biblioteket och låna den där boken. Gillar den typen av romaner.

  Du verkar ha kommit upp ur den där "hantverksgropen" som du sjönk ned i - så mycket vackert som du skapar!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera