6 juni 2014

'allå, 'allå har något sett de här i en butik?

Byxor av märket Brandtex, 
artikelnummer: 7183-00/5005

Jag har provat ett provkollektionspar i storlek 38, fattas minst 10 cm i midjan :-(   Har sökt på nätet, men icke! Besökte butik i Kinna som för Brandtex, men icke!

Ton i ton

Trodde väl aldrig att jag ska återfalla i missbruk, men nu är jag där lik (men då, heter det lik eller likt) förbaskat. När jag var kopparröd i kalufsen var toner i röd/orange en favoritfärg. När jag blev grå blev det andra färger. Men nu är jag där igen!
Har hälsat på en syster i Kinna-trakten i några dagar. Och då tar man förstås en sväng till tygerna! En butik i närheten av vittomspunna Skroten sålde slutet av ett möbeltyg på rulle för det otroliga priset av 100 kr inalles. Den blå soffan ska nu bli den orange/röda soffan med lite inslag av blått. Jag känner mig lite som Picasso, ni vet den där snubben med sina perioder.

Patientnämnden

Som regionrevisor får man genom andra, främst anhöriga och patienter, höra om en hel del brister i sjukvården. Det är ju så att när allt fungerar som det ska hör man inget för alla förväntar sig och ska förvänta sig att det fungerar.  När det inte fungerar ska det påpekas eller anmälas, på så sätt förhindrar man förhoppningsvis ytterligare fel och brister av likartade slag. Man lär sig av sina misstag gäller överallt! måndag kommer jag själv att ringa till Patientnämnden i Västra Götaland. Efter att ha bistått min syster som inte riktigt kunde tala för sig själv anser jag att både en läkare och en sjuksköterska på Skene Lasarett ska få sig en åthutning, tillsägelse, reprimand, en skopa ovett eller något i den stilen. 
Det finns en patientnämnd i alla landsting/regioner, det är lag på det. Dit ska man vända sig är man är missnöjd med något. Det kan gälla bemötande, behandling, vård, väntetider, fakturor, bristande samverkan mellan vårdinstanser och annat. Kontaktuppgifter till Patientnämnden finns på vårdens hemsidor eller så kan man ringa 1177 och få det.


TJOPPIDOPP!

2 kommentarer:

 1. Hej hopp i galopp - nej de byxorna har jag aldrig sett - häftiga! De verkar vara i likadan färg som soffan ska bli ;-)
  Tänk man har perioder av det mesta - stickning, broderi eller färger. Borstnejlikorna blommar inte hos mig, men de är på gång. Hoppas du fick alla möjliga färger för det livar upp i rabatten. De har en tendens att "risa till sig" på hösten/våren, men det är bara att rensa litet försiktigt. De förökar sig ju enormt i och med det är så många frön på varje blomma.
  Det där med sjukvården är ett elända - likaså tandvården. Jag har blivit felbehandlad av tandvården. Det tog över två år innan jag fick ersättning, men tandläkaren verkar gå fri. Jag har anmält henne till en nämnd, men inget hörs därifrån annat än att de tagit emot ärendet. Känner du till om tandläkaren kan bli "prickade"?
  Nu ska jag ut i solens gass och rensa i trädgården, som jag ligger två år "back" i - rent ut sagt det ser för dj....ut!

  SvaraRadera
 2. Hm, ja. En annan har ju jobbat på Socialstyrelsen. Då blir man i det närmaste immun mot fel-i-vården historier. Tyvärr! Hoppas att du når framgång med ditt ärende! :)

  Fasiken vad jag fnissade åt "återfallit i missbruk". ;)

  Kram

  SvaraRadera