9 maj 2014

Att få ändan ur...

Ibland står man där och vet inte vad man ska hitta på. Och ibland står man med projekt upp över öronen. Nu verkar det vara det senare som gäller! Det STORA PROJEKTET rår jag inte på, att lägga plattor på lilla gräsplätten (jag har en hund som gärna gräver hålor, gropar, svarta hål). Man får se sig för när man går ut så man inte försvinner!

Den här lille skiten (jag är kattvakt) sitter inomhus och darrar för det är en grävskopa en bit bort, ett monster, en drake, en elak utomjording som gör att han inte kan jaga fåglar, flugor, fjärilar på gräsplanen. Själv skulle jag inte ha något emot om grävskopan kom hit och plöjde upp min lilla gräsmatta, plattade till och "asfalterade ".

Nej, som den vekling man är får man ägna sig åt de mindre projekten. Finsoffan kan bli finare! De vackra Moltex-kuddarna har en förfärligt ful baksida.
Så här får det ju bara inte se ut!
Det här blir snyggare!

============================================
Och så stickas det och virkas. Det planteras, 
lyssnas, rastas och ritas och däremellan måste jag vila. 
Kropp och själ vet när jag själv inte fattar. 
Ibland behöver man stanna upp en stund för att kunna gå vidare! 

Det här är paret som driver Äppelgårdens Café & Hantverk!
Ett litet paradis på jorden som man hittar i Slöinge, 
söder om Falkenberg. www.appelgardencafe.se
Nu blommar alla de hundratals äppelträden och det är sagolikt vackert!
 
Kanske det ligger en katt i en hängmatta mellan träden där!
- TJOFADDERITTAN -

6 kommentarer:

 1. Stackars kissemissen då som tror att det är en kattätande drake därborta ;-)
  Vilken fantastisk teckning på vilande katt...eller är det ett broderi?! Svårt att avgöra!

  Ååå nu skulle jag vara därnere i dina trakter, så många blommande äppelträd. Jag skulle fara runt med kameran som en "skållad råtta" :-))

  Här regnar det och är kallt. Det var litet ruggigt att vara på kosläppet idag. Jag måste uppleva "barndomen" när korna släpptes ut ur ladugården, men jag må säga att det var nog en liten chock att se dessa kor med sina jääääääääättestora juvrar försöka göra sin krumsprång! De kunde ju knappt röra sig på grund av sina enormt stora mjölkstinna juver. Det ska ju vara "ekonomi" numera även i mjölkproduktionen, det förstår jag, men någon gräns måste det väl ändå finnas för de stackars djuren att bli drivna på det viset. Annat var det med mina "barndomskossor" slanka, fina, välborstade, namngivna och bortskämda med "godricka" när det kom hem till ladugården igen på kvällarna. Nostalgitripp blev det i de tankarna :-))))
  Ha fortsatt skön helg.

  SvaraRadera
 2. Det där med hålor känner jag igen! Vi löste problemet med kompostsektioner direkt på marken! Genast svårare att gräva! Och det gick att klippa gräset ovanpå nätet!
  Här har regnet tillfälligt blåst bort! Men det kommer säkert mer...
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert blommande äppelträd.
  Du är otroligt duktig på att teckna.
  Är missen fortfarande rädd för draken?
  Här är halvsoligt och 19.5 grader varmt ute.
  Skulle vilja gå ut men jag har varit med min mage på sjukhuset under helgen så jag orkar nog inte.
  Jag har råkat ut för inflammerade tarmfickor som gör förbaskat ont. Så nu väntar en massa röntgenundersökningar. Inte mycket att göra åt utan bara gilla läget..
  Önskar dig en skön dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margit, ja nu blommar det för fullt därute. Syrener, blåregn och allt möjligt annat.
   Och ja, jag har förstått att de där tarmfickorna gör alldeles förfärligt ont. Jag hoppas verkligen att du bli fri från smärtorna så snart som möjligt.
   Kram
   Eva

   Radera
 4. Kära moster Eva!

  Passerade Äppelgården igår på väg till Öinge och Lotushallen. Ellen skulle träna agility med vår bordercollie Ripp för Jenny Damm. Nästa gång får jag passa på att göra ett besök där. Jag såg alla vackra blommande äppelträd.

  Ha det gott!

  Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annelie, kul att du hittade hit. Äppelgårdens öppettider finns på deras hemsida. Annars kan jag nog ordna fika i min lilla trädgård. Hälsa familjen så gott!
   /Eva

   Radera