13 april 2014

Aprilväder och stånk och stön!

Aprilväder är ett omväxlande väder, där det kan vara solsken och sommartemperaturer en dag, och snö, regn, hagel och kyla nästa. (wikipedia) Ja, det är väl bara att nicka igenkännande.
Jag vet inte vad de här små pion"kottarna" säger om vädret, men det verkar i alla fall inte vara helt ogynnsamt.

När jag var runt trettio var jag stark som en oxe. Jag stängslade hagar och spettet och släggan var lätta i handen. Nu väger de ett ton. Yxan klöv den hårdaste bokveden för att fylla på vinterförrådet. Nu känner jag mig som en riktig klenfis!
Efter mycket möda och stort besvär fick jag i alla fall till det!  Bästa Lotta (bästa grannen) som ser när jag gör fel, hjälper mig att rätta till (om det går). Vi tar i för kung och fosterland så vi pruttar högt och skrattar så vi nästan kissar på oss. Men nu är de på plats, stolparna. Nästa steg är att kliva upp på en stol, drämma till med släggan och få dom rätt. Sedan ska armeringsjärnet sättas upp med märlor. Pust, stånk och stööön!
Bildkälla
Man får ta sig en paus ofta, framförallt när aprilvädret plötsligt blir vått, och fylla på det man förlorar med svetten som rinner.
Peters Konditori
Här lägger jag mig i vänsterfilen, utan minsta tvekan!

Jag har fått hem två nya härvor av Kalinka lingarn. Perssons Garn levererar snabbare än vinden!
Perssons Garn

3 kommentarer:

 1. Hej Eva.
  Du frestar verkligen med en massa bakat godis. Jag bakade 2 stycken sockerkakor förra helgen. Men dessa sockerkakor har min man och jag satt i oss.
  Jag vill också ha en liten bit jord att påta i.
  Egentligen skulle jag så lite olika frön innan det är försent.
  Jag har ju inglasad balkong så det blir ju inte så jättekallt där nu.
  Idag blåser det till tusen så jag tror jag blåser bort.
  Ha en bra fortsättning på denna helg.
  Jag skulle haft mina Barnbarn hemma nu i helgen men får vänta med det till Påskhelgen i stället.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 2. Margit, skulle jag baka två sockerkakor, kan jag lova dig att jag trycker i mig dom i ett huj. Jag är fullständigt karaktärslös när det gäller sånt därav några kilon för mycket. Ja, vinden har inte varit nådig sedan senhösten. Men någon gång ska den väl ge sig. Idag är det vinterkläder som gäller och ändå är det kallt in i ben och märg.
  Jag har bott på bottenplan med uteplats sedan hösten 2009, och det är fantastiskt. Jag bor i en liten etta så uteplatsen blir som ett extra rum när vädret bjuder ut mig. En inglasad balkong på senvåren och tidig höst måste vara rena njutningen. Jag minns min morfar och mormors inglasade veranda där vi satt och njöt och åt våfflor på våffeldagen.
  Bästa Hälsningar
  Eva

  SvaraRadera
 3. Jag såg att pionerna också tittade upp hemma i Tumba. Däremot så tittar inte några pioner upp där jag befinner mig just nu - gården i Lappland. Där är det snööööööööö i massor och jag kan ha nytta av de vantarna jag gjort klara, men de ska jag inte använda utan jag lägger dem till ge-bort-högen. För mig är det inte vår förrän jag varit här under påsken - 11 dagar nu!! - och då SKA det vara snö här. När jag återvänder till Tumba - DÅ är det vår! ;-))
  Nu jobbar jag mig nedåt i UFO-högen för nu har jag bestämt mig att göra klart vissa saker och andra river jag upp!

  SvaraRadera