3 februari 2014

Sjal, spetsar och ruskigt bra bok

Alltså, hade jag fortsatt öka en maska värt fjärde varv hade snibben blivit 100 meter lång eller så. Så det fick till slut bli vartannat varv och se där, nu börjar det likna något!
Jag kan ju inte påstå att det är det roligaste att harva fram och tillbaka i räta varv, men man kan ju inte ha roligt för jämnan, man måste lida lite också... Så här långt ser den egentligen inte mycket ut för världen, men en liten spetsbård skulle göra susen. Och den ska alltså stickas dit efteråt, vilket verkar vara mindre vanligt!
Den här hittade jag på GARNOMERA, men det verkar som man ska börja med den och därefter plocka upp maskor längs med och sticka sjalen. Men det måste ju finnas motsatta alternativ!

Varför läser jag inte Joyce Carol Oates oftare, tänker jag varje gång jag gör det. Så idag måste det bli ännu en Oates på biblioteket.

Brudgummen handlar om en man som upplever sig som skyldig trots att han inte är det, men i hans tankevärld ryms många tankar.
Brudgummen handlar också om en annan man vars "konstnärliga" projekt heter Äktenskapet mellan himmel och helvete och där Guden är av den dömande typen. 

Det går nog inte att genre-bestämma Oates, hon skriver för barn, lyrik, för teater med mera. De böcker jag hittills läst har i alla fall varit fyllda med mystik, spänning och romantik som hon flätat ihop till förbaskat bra litteratur.

Att Krister Henriksson är uppläsare gör inte boken sämre, 
TVÄRTOM, TVÄRTOM, TVÄRTOM!


4 kommentarer:

 1. Pyttipannasjalen har jag gjort! Riktigt trevlig stickning. Rekommenderas.
  Ska bli spännande att se din sjal när den är klar.
  Den där Oats, ska man kanske testa?!
  Här är det grått och mulet och dimman är tjock! Snön slaskar, så det är nästan omöjligt att gå på andra ställen än där det blivit plogat!!
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 2. Jamen visst kan du göra tvärtom med sjalen dvs sticka på spetsen sedan...det går lika bra!

  Nu har jag inte läst på ett tag - sitter och nickar på bussen hem från jobbet i stället ;-)
  Än har jag inte åkt förbi hemmets hållplats!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. JAg får vårkänslor av dina fina sjalar! :)

  SvaraRadera
 4. Rosa är inte min favvofärg, men skiftningarna i din sjal är verkligen fina :-)

  SvaraRadera