7 januari 2014

Västar i väst

Det stickas västar i väst, i de västliga vindarna med medföljande regn. Vädermässigt hittills en jädra trist vinter. Då vill det till att man har att läsa och lyssna, och sticka förstås.
Och de som är färdiga används dessutom!
Jag läser/lyssnar på mycket, ja. Men ibland stämmer det inte alls. Ensam i mörkret av Lisa Gardner, uppläsare Leif Andrée (en av de nuvarande stjärnorna på slottet). Andrée är lite av en doldis för mig, och jag lånade ljudboken för den skull, men nej den vill inte haka fast i mig. 

Nästa då, Navigatören av Clive Cussler, nej inte den heller även om den inledningsvis rör sig genom tiderna, Antikens thraker och fenicier, Thomas Jefferson USAs tredje president, plundring i Bagdad i nutid. Inte heller den hakar sig fast. 


Den tredje känner jag igen, liknar den en annan bok eller har jag redan läst den. Ja, det har jag och den vill jag inte köra ett andra varv. Den sista goda människan av Kazinski

Men ännu återstår det några i den lånade högen. Little Bee av Chris Cleave var ju en fantastisk och dramatiskt berättelse, kan Guld vara i klass med den. 
Vi får väl se vad Cleave har hittat på den här gången.

Äntligen är det vardag igen. Visst kan man bli less på alla dessa helgdagar och inte minst förvirrad. Men de som har tuffa jobb eller vantrivs på sina jobb tycker förstås denna långa ledighet har varit ett otium. Själv ser jag fram emot det nya revisionsåret. 
Bildkälla
Nu startar arbetet med att granska regionens årsbokslut, ett grannlaga jobb som kan verka trist. Visst, siffror är inte kul, men siffrorna hänger ihop med regionens alla verksamheter och då blir det genast så mycket mer intressant, utan det ena inte det andra.


I regn och rusk vilas det!

TJOSAN!

3 kommentarer:

 1. men så många västar dina stickor har åstadkommit! ;-)
  Ja Little Bee var bra - det håller jag med om. En gång i tiden jobbade jag också med siffror - bokslut och sådant och det var nog inte "min grej". Var tid har sin sak så att säga - jag har "sadlat om" ett par gånger i livet.
  Men så söt hopkrupen med tassarna tillsammans!
  Ha det gott och lycka till med revisionen.

  SvaraRadera
 2. Vad flitig du är.
  Jag får inte ett dugg gjort. Känner mig bara trött och eländig..
  Men någon gång ska väl tröttheten ge vika.
  Få se om det blir någon snö. Inte för att jag vill ha en massa snö och kyla. men kanske det är bättre än det väder vi har just nu.
  Nu önskar jag dig en god fortsättning på detta år.
  Margit (maxelonia)

  SvaraRadera
 3. Jättefina färgskiftningar i den blå västen. (Som är en "ny" färg i min egen garderob.)

  SvaraRadera