12 december 2013

Rostiga rosor med mera

En cykeltur med Anjo, en rostig container, en kamera i fickan och lite pill i datorn och det blev en bild.
Rostrosor
Så har jag lyssnat på ännu en Hjort Rosenfeldt, Fjällgraven. Sebastian Bergman fortsätter vara en skitstövel som mest tänker på sig själv, men kanske anar man lite mer mänsklighet hos karlskrället i denna boken. Nu kommer jag inte ihåg så mycket från de andra böckerna men jag tror mig minnas att det även i dom är svårt att finna någon som ens hjärta klappar lite extra för. Det skulle väl i sådana fall vara Vanja Lithner.
Fjälllgraven utspelar sig i Jämtland och i huvudstaden och två parallella berättelser knyts snart ihop och det blir till slut väldigt stort även om det aldrig riktigt uppdagas. Liksom i Blindbock av Arne Dahl slutar Fjällgraven i något som kräver en uppföljning, så det blir till att fortsätta stå ut med Sebastian Bergman.
Uppläsare är Niklas Falk, som för övrigt spelade Edvard Hinde i tv-serien. Falk är en bra uppläsare, intonationen väl avvägd alltså varken för mycket eller för lite. 


Här sitter Fidelutten. Vaktmästaren har lagat fläktbelysningen och nu värmer den gott igen!


TJO!


3 kommentarer:

 1. Va fin Fidelutten är där han sitter.
  Här är det snöväder hos mig idag. Men troligen kommer det att bli slask.
  Jag borde sätta fart och stryka gardiner och komplettera i fönstren. Så småningom kanske jag kommer igång med det.
  Jag önska dig en skön fortsättning på denna dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 2. Margit, här är det grått och regnigt och trist ute, men det är ju bara att "gilla läget". Jag förstår att det blir fönsterfint hos dig till jul.
  Fin söndag på dig!
  Hälsar
  Eva

  SvaraRadera