7 april 2013

Film, bok och disktrasa

Äntligen kom jag till skott och såg den: The Intouchabels / En oväntad vänskap. Vilken underbar film!  När Driss blir personlig assistent till Philippe förändras tillvaron för dom båda. Philippe får distans till sitt handikapp och Driss möter en annan värld än den betongförorten har att erbjuda. Sorg och glädje går hand i hand, Driss låter inte sorgen få övertaget över Philippe. 
The Intouchabels / En oväntad vänskap
Jag lyssnar på Mordets Praktik av Kerstin Ekman. Krister Henriksson är uppläsare och han gör det så förbaskat bra. Han ger texten på något sätt en slags lätthet trots att den egentligen är full av allvar. Romanfigurerna är inte de mest sympatiska och avund, missunnsamhet och koketteri är en del av ingredienserna. 
Kerstin Ekmans huvudperson har en slags relation till Hjalmar Söderberg och vissa likheter med Doktor Glas. Pastor Gregorius vänder sig till Doktor Glas i Bengt Ohlssons hyllade roman Gregorius. Vad är det med denna Tyko Gabriel Glas som aldrig slutar fascinera? Jag måste läsa om Doktor Glas för det var evigheter sedan jag gjorde det och minns inte särskilt mycket. 


Rätstickning passar utmärkt till film och ljudböcker
Disktrasa

3 kommentarer:

 1. Åååå så roligt det måste vara att ha hund igen. Är den lugn så att den inte rycker omkull dig? Undrar vad missemånsarna kommer att säga? Är voffsen van vid katter?

  Den där filmen har jag hört så mycket talas om, så jag tror att jag måste se den fastän jag inte är så "filmintresserad".

  SvaraRadera
 2. Visst är den underbar, den där filmen" en oväntad vänskap"! En riktig "må bra"-film.
  Idag är här 8 plusgrader, men trots det yr en och annan snöby! Blir det aldrig vår????
  Ha de gott!

  SvaraRadera
 3. The Intouchabels / En oväntad vänskap = Den bästa filmen jag har sett på länge!

  SvaraRadera