28 mars 2013

Nu är det påsk igen!


I morgon är det långfredag, årets längsta dag.  I alla fall var det så när jag var barn i ett samhälle vars huvudgata kantades av frireligiösa kyrkor och församlingshem. Hujenamej! Man skulle helst sitta stilla och vara tyst som en mus för det var ju denna dag det ohyggliga hände, där på Golgata för sisådär ett par tusen år sedan. Hujenamej! Det var då det! Nu är långfredagen vilken röd dag som helst för de flesta och det tycker jag är bra, för jag är inte bra på att sitta stilla och inte göra något - om nu någon skulle vilja ha mig till det. Hujenamej, så trist!

Metereologerna spår kallt väder hela april, undrar om det även gäller här på västkusten. Golfströmmen kanske kan vara lite generös och spilla över lite värme på oss. Jag behöver försola lite innan jag drar till Malta och hälsar på äldste sonen och hans flickvän.

Foto: Simon Hudin
Det känns som evigheter sedan jag var ute i stora världen. Senast var jag i Bryssel och i EU-parlamentet på en konferens. På ledig tid tappade jag bort min grupp och gick vilse, det var inte roligt. Hujenamej, som jag gick och gick utan att komma rätt!


Blodbrist ger de symtom jag går och dras med så nu ska här intas järn, säger doktorn. Förra gången jag hade blodbrist berodde det på leukemi, men så illa kan det väl ändå inte vara - igen. Hujenamej, så jobbigt det skulle vara! Nej, nu jädrar ska det knapras nötter, frön, kärnor, persilja och annat så jag blir pigg och alert igen! 
Järnrik föda
                                                              TJO!

3 kommentarer:

 1. Ja det är en himla tur att långfredagen är på ett annat sätt nu är "förr i tiden". Sicken tur att vi denna vecka ätit blodpudding och choklad och nötter knaprar vi mest varje kväll nu. ;-))
  Så mysigt du kommer att få på Malta. Möta våren!
  Önskar dig en härlig påsk!

  SvaraRadera
 2. Hej Eva och en glad påsk på dig.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margit
   Ja, nu önskar vi oss alla en trevlig helg!
   Bästa Hälsningar
   Eva

   Radera