12 mars 2013

Mera krokning

Här kallar vi det krokning men om jag förstår det rätt är det ursprungligen en tunisisk virkmetod. Men tekniken kallas också afghanvirkning så ursprunget kanske man hittar i flera länder. 
Vår lärare Eva Jäderström visar oss sina krokningsalster 

På kursdag nr 2 lärde vi oss att ta in för skulten. Jag använde samma metod som när jag stickar så det blev inte så svårt. Mitt första krokningsprojekt är nästan färdigt!

Jag googlar på krokning och hittar inga böcker om just den tekniken. Om jag googlar på Tunisian Crochet kommer det flera stycken, men jag föredrar mönster på mitt eget språk och efterfrågar verkligen det. 

lappone.blogspot.se >>

www.crafty.com >>
Här är en härlig sida som innehåller många olika mönster på virkning och krokning >>
www.gutenberg.org >>

4 kommentarer:

 1. För mig ser det lika dant ut, krokning och virkning??!! Eftersom jag inte tycker att det är så kul att virka, har jag inte brytt mig om skillnaden.
  Men, det är ju alltid kul att få lära sig något nytt!
  Ha de' gott!

  SvaraRadera
 2. Tycker det verkar spännande med krokning, men jag får ta och lugna mig nu med att hålla på med mera tekniker. Går just nu luffarslöjdskurs också ;-))
  Lappone (Lars) är en makalöst duktig hantverkare och väldans trevlig!

  SvaraRadera
 3. Det låter spännande och fint blir med med krokning. Ännu en sak man vill prova på. Skall till Stickfest i Väst på söndag och lära mig Japansk stickning eller skuggstickning som det också heter.

  SvaraRadera
 4. Patrick Hassel Zein har gett ut en bok om krokning på svenska. Titta här http://www.zein.se/design/
  Hälsningar Katharina

  SvaraRadera