15 januari 2013

Vitt och grått, hur blev det så???

Alltså, jag är vanligtvis inte särskilt mycket för vitt och grått, men det har blivit en hel del denna vinter. Efter allt det julröda fick jag vitt- och gråttfnatt. Märkligt med tanke på alla fina färger och nyanser att jag väljer just dessa. 

Är det ens undermedvetna som ibland gör ens val och i sådana fall, varför blir det som det blir? Kanske skulle beteendevetarna mena att man väljer starka färger om man känner sig grå inuti och svaga färger och man känner sig färgstark inutiDet skulle i sådana fall kunna vara en kompensation för att komma i någon slags balans. Eller borde det inte vara tvärtom? Jag menar ju tristare man känner sig inombords ju gråare borde de yttre färgvalen vara, eller... Och i såna fall :-)

Mössan blev förfärligt trist, inte ens en liten pärla gjorde susen, eller så var det den som mesade till den.
 Hur som helst, det kan komma förbi någon som gillar den - det har hänt förut.
Och lampskärmen som jag skulle ge lite personlig touche blev ju bara hur jädra intetsägande som helst. 
 Nej, Gud bevare mig! Vad är det jag håller på med?
Får nog ta på mig mina "färgglada" raggisar och ge mig ut i ...
Men tea party hatten är i alla fall skön att betrakta!
Bildkälla
TJO!

10 kommentarer:

 1. Hej Eva,
  För egen del klär jag mig i svart när jag inte mår så bra psykiskt, Nu har jag inhandlar en del kläder i färgen aprikos-rosa, tycker att man blir lite glad av den.
  Dina färgval är mycket bra, grått och vitt är skitsnyggt.
  Din blogg läser jag ofta och den har en stor igenkänningsfaktor för mig. Här snöar det mycket nu, om det gör det hos dig ta det varligt.
  Kramar från en Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ewa, svart är aldrig fel, jag gillar svart. Men en gråhårig tanta i gråvitt blir bara för mossigt och intetsägande. Här snöar det också, var nyss ute och gick med stavar och det var halt fläckvis så det får bli broddar nästa gång. Ta det varligt du också!
   Bästa Hälsningar
   Eva

   Radera
 2. Hej Eva.
  Mössan är inte alls trist. Jag tycker om den och skulle gärna vilja ha en sådan. Den rosa hatten är en riktig liten tuffing.
  Här är snöväder som bara den Fy katten.
  Nu önskar jag dig en bra fortsättning på denna dag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill du ha mössan för garnkostnaden, säg bara till! Men den behöver ju nästan provas först förstås. Lite snö här och kallt. Jag tänker att det är snön är bra för växterna. Ingen snö som skyddar i kylan och klätterrosen och annat jag är rädd om ligger illa till.
   Önskar dig också en bra eftermiddag liksom kväll.
   Hälsar
   Eva

   Radera
 3. Hej Eva.
  Vad är det för garnmaterial i mössan?
  Jag har ett litet huvud vad jag tycker själv.
  När jag mätte mitt huvud så blev det 57 - 58cm.
  Hur mycket mäter mössan du gjort?
  Jag har långt hår som jag sätter upp i en knut
  mitt uppe på huvudet.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
 4. Hej Margit
  Mitt huvudomfång är ca 58 cm. Mössan är ca 55 cm. Den är aningen för liten för mig. Jag har stickat den i Trixie, ett mjukt ullgarn. Jag har själv kort hår, men tycker nog att storleken upptill ska rymma en hårknut. Garnkostnaden är ca 45 kr plus frimärken till kuvert. Tänk på saken!
  Hälsar
  Eva

  SvaraRadera
 5. Åååå hoppas mössan passar Margit, Maxelonia! :-)
  Den är fin.

  Det där med färger på kläder är svårt tycker jag för ibland är modet så att de färger jag gillar är "bannlysta"...finns liksom inte mycket att välja på. Nu är det återigen mycket lila i olika nyanser, brunt och mörkt mörkt grön och litet sådana färger, som jag tycker är trist.

  SvaraRadera
 6. Hej Eva.
  Mössan är ursnygg men jag måste nog tacka nej till den. Efter som jag inte tål ull. Tråkigt men så är det. Tänk om det hade varit något annat garn. Men inte mycket att göra åt.
  Varför ska man vara allergisk mot vissa saker.
  Här bara snöar det mer och mer. Nu är jag utless på all snö.
  Ha en skön avkopplande kväll.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margit, det där med ull kan vara lite problematiskt. Smaken är liksom och så vidare. Jag gillar snö och planerar att åka skidor idag. Hur som helst, vi går mot våren så håll ut!
   /Eva

   Radera
 7. Det där med att åka skidor låter helt underbart. Kan inte åka skidor på grund av min MS som jag fått på äldre dar.
  När jag var yngre så var jag ute i skogen och åkte på mina skidor. Det var så tyst ute i naturen och luften helt suverän.
  Ha en skön vinterdag.
  Margit(maxelonia)

  SvaraRadera