7 januari 2013

Ti-ti, ti-ti, ti-ti

Nu är det åter dags för lilla talgoxen att låta. Om inte vintern är alldeles för sträng brukar den höras i januari.
Bildkälla
Ti-ti, ti-ti, ti-ti, inte mycket till ljud kanske men ändå så glädjande. Med tilltagande sol och värme blir repertoaren större.

Jag köpte tre nystan garn igår på Fynda Outlet. Mjukaste raggsocksgarnet, och det kan man ju inte bara låta ligga.

Jag virkar en halsduk i Yllets lingarn. Jag tycker det garnet är svårare att handskas med än Linea-garnet, även om det förra är något glansigare. Mark&Katten ska också ha lingarn, undrar hur det är att sticka/virka i.
Henning Mankells Kennedys Hjärna är den dystraste bok jag hittills läst av författaren. Kanske beror det på att den handlar om Hiv/Aids och att det i kampen för att finna botemedel finns fullständigt hjärtlösa typer. Den andas sorg från första till sista sidan samtidigt som den är så gripande. Helena Bergström gör en bra inläsning av boken.

 

TJO!

6 kommentarer:

 1. Det där sockgarnet har jag klämt på många gånger, men mitt sockgarnslager är redan mer äm fullt.
  Ljuslyktan du gjort blev väldigt fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Garnet är 2109 m långt till ett mycket bra pris och som sagt himla skönt att sticka i, så även om du redan har så det räcker... Man kan ju både sticka och virka annat än socks. Ljusslingan i lyktan gick sönder samma dag som jag bloggade om den och det var därför jag var på Fynda :-/
   Hälsar
   Eva

   Radera
  2. Näääee, inte så långt men nästan = 210 meter :-)

   Radera
 2. Vilken vacker färg på halsduken och missen verkar ju att trivas under den.
  Ja fåglarna kvittrade för fullt här hos mig en dag. Så det märks att våren kanske inte är så långt bort.
  Ha en skön kväll
  Margit (maxelonia)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Margit, visst är de härligt att höra fåglarna igen. Men vintern är långt ifrån över och vad som helst kan hända. Talgoxarna verkar vara ena riktiga överlevare så skulle kylan slå till igen tystnar de väl ett tag och kommer tillbaka med full kraft när det är så dags.
   Och du ska ha en bra dag!
   Eva

   Radera
 3. Tänk så fort det är litet "vårkänsla" i luften så börjar fåglarna att "leva livet" ;-) ja ja det är väl som med vi människor också, men vi kan ju inte kvittra ;-))

  Å säger kissemjau den är skön, men varför ska jag ha rosa?!!??

  Vi åkte från gården i norr i söndags. Bilden tog jag däruppe så det stämmer att det är mycket snö där....ca 60-70 cm. Jag överlevde första dagen på jobbet...nu är det inskolning igen.
  Ha det bäst!

  SvaraRadera