30 november 2012

Inför första advent


För mig har julmånaden alltid börjat fredagen före förstaadvent-söndagen.  Så även detta år. Visst är det mysigt att plocka fram ljusstakar och adventsstjärnor och varför inte lite utomhusbelysning. 
Bildkälla
Det senare gör lite nytta i mörkret, det är becksvart på min uteplats. När Fidde sitter där och vrålar att han vill in och jag öppnar dörren vet man inte vad som följer med. Lite ruggigt, faktiskt! Jag har ju hört konstiga grymtande därute som jag inte kunnat identifiera. Några gissar på en igelkott. Måste vara en väldigt stor igelkott i sådana fall, en muterad jätte! 

Nu är Novemberkaktusen som finast!
 Men Amaryllisen tar tid på sig en bit in i rummet.Pris och kvalitet, följer de varandra med automatik? Inte alltid men ofta, tror jag. Därför hoppas jag att min investering ska hålla längre än andra lågbudget-satsningar som kraschat tre dagar efter det att garantin gått ut. Så nu har jag en hög med talböcker igen och det känns himla bra. (Datorn är så känslig för väl använda CD-skivor och hackar och hostar).

"Dubbla slag" av Malin Persson Giolito ska bli intressant att lyssna på. Som dotter till Leif GW Persson kanske hon ärvt en viss känsla för språk och sinne för en särskild humor.  För så där en tjugo år sedan läste jag Ernst Brunners "Edith". En mycket gripande bok om Edith Södergran. Det är hög tid att läsa/lyssna om. Att Stina Ekblad är uppläsare måste vara ett plus med sin finlandssvenska dialekt.Äldsta sonen menar att jag blivit världsfrånvänd.

- Klassisk musik och ljudböcker, morsan. Vad har hänt? 
(Lätt överdrift, om jag får säga det själv)

- Som om man inte skulle kunna hålla sig á jour med verkligheten via datorn, replikerar jag. Senaste nytt dyker väl upp där först!

TJO!
4 kommentarer:

 1. Håller med att julmånaden börjar fredagen innan första advent!
  Min vita amaryllis är överbommad och undanställd, men min röda är på gång med blommor Fem stycken på första stängeln! Mina novemberkaktusar är snart också överbommade, men de brukar komma en gång till. Så de blommor jag får nöja mig med, är orkidéerna som står i knopp. Inte fy skam de heller!
  Enstaka vita flingor har dalat idag. Kallt och ruggit, så det är skönt att få vara inne.
  Önskar dig en skön adventshelg!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina blommor du visar.
  Här är det massor av snö och drygt 6 minusgrader.
  Skulle vilja sätta igång och adventsstäda och ta fram ljusstakar. Men min kropp säger stopp för tillfället. Vi får se längre fram men det blir väl advent och jul ändå.
  Nu önskar jag dig en trevlig Adventshelg.
  Margit(mxelonia)

  SvaraRadera
 3. Mysiga julförberedelser. =)
  Jag har länge försökt övertala familjen att slänga ut vår tv, men utan framgång. Det kanske lyckas längre fram i tiden när inte alla bor hemma längre...
  /Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. ååååå nästan höll jag på att säga ve och fasa nu är det en massa sådana här bra boktips igen....jag har inte tid för detta....men vill ju så gärna.
  Men något ska jag hinna lyssna på under den långa jul- och nyårsledigheten när vi sitter på gården i Lappland. Ska bli skönt!

  SvaraRadera