1 november 2012

Alpacka

Nu har jag fått hem två koner Alpackagarn från Naturgarn. Igår stickade jag en tumvante, men det blev inte bra, så nu stickar jag om.
Vilket underbart garn att sticka i!
Och till vilket bra pris!
Ingen Bobo Bus idag och katterna pustar ut. Men det går bara bättre och bättre dag för dag, de närmar sig varann tassvis.

På bokfronten lite nytt:
Nobelpristagaren Herta Müllers "Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv" med uppläsare Inrene Lindh är en pärla så sorglig den är. 

Den är ett vittnesbörd från en diktatur där man kan lita på få eller kanske ingen. Boken får mig att tänka på den prisbelönta filmen "De andras liv" där Ulrich Mühe spelar en stasi-agent. Mycket sevärd!
Nu måste här förberedas innan knivar och sågar ska göra underverk för tiden efteråt lär det inte bli mycket gjort. Täckbarken ska spridas ut och skydda de utsatta liven ute i landen (det kommer ju ännu en vår och en sommar). Jag vet inte vilka som är frosttåliga och vilka som är frostkänsliga förutom rosorna, så jag skyddar allt.

TJO!

 

3 kommentarer:

 1. Härligt Garn!
  Jag hade också tänkt hinna ut en sväng i trädgården innan regnet kommer.
  /kram

  SvaraRadera
 2. Garnet ser jättemysigt ut.
  /Andreas

  SvaraRadera
 3. Du är en "fena" på att hitta intressanta böcker! Läser du någon recension någonstans eller "blir" du bara med dem när du ser dem?

  Småler åt att kissemissarna pustar ut - kan förstå att det är ett småblängande mellan fyrbeningarna.

  Jaha då ska du opereras då förstår jag...har du tidpunkten given?

  I morgon kör jag motorcykeln till vinterförvaringen och det känns litet vemodigt trots att det är flera veckor sedan vi körde sista turen så är det så mysigt att gå ned i garaget och säga Hej Bettan - står du här och filosoferar?! :-))

  SvaraRadera