1 oktober 2012

Ny månad, ny vecka och en undran

Har någon lyckats virka den krusiga rosen i boken 100 blommor att sticka & virka  av Lesley Stanfield? Jag har försökt, grannen har försökt men vi lyckas inte få till det. 

Är det felskrivet eller är det vi som inte tänker rätt?

Det kan ju vara en liten förnyelse :-) att variera blommorna på mössorna jag stickar. Och den krusiga rosen skulle bli just en sådan förnyelse.  Denna blev också mycket fin!

Jag lyckades dock sy fast den med avigan utåt. Men spelar det egentligen någon roll, eller...

Jag har snart avverkat halva ljudboken Djupet av Henning Mankell. Och jag vet inte vad jag ska tycka om den. Men historien går framåt och jag måste ju få veta hur det ska gå för Lars Tobiasson Svarthom, kvinnan på skäret och hans hustru. 

Den senares öde får vi i och för sig svaret på redan i början av boken. Lars Tobiasson Svartholm har fått ett hemligt uppdrag, han mäter djup i Östersjön och året är 1014. En ständigt återkommande önskan är att hitta den punkt där lodet inte räcker till.  Något säger mig att han kommer att nå dit, men bråddjupet finns förmodligen inom honom själv.

Måndag, ny vecka, ny månad med en filofax som ser ganska tom ut. Men det kan dyka upp ett revisionsärende så man får vara beredd att ge sig ut i höstrusket. Fidde låter mig inte vara sysslolös, jag ska kasta mus och han ska hämta och han tröttnar aldrig. Snacka om musarm!
TJO!

4 kommentarer:

 1. men du som har musarm - att du kan virka då ;-))
  Har inte testat att virka den, men kan testa - återkommer.
  Tjusigt set du har gjort!
  Numera tycker jag inte jag får något klart för dessa provlappar som man får på kursen tar en hel del tid.....
  fick gå till läkare idag med min "märkliga" hals...jag är hes, men inte förkyld...konstaterades att det "förstås" är ett virus som gett mig inflammation på stämbanden - laryngit...ordination tystnad! Hur ska det gå!?! Får nog allt sjukskriva mig och stänga in mig i ett rum härhemma eftersom sambon också är hemma....eller sätta mig på ett bibliotek ;-)

  SvaraRadera
 2. Så fint set! Mössan blev jättesnygg. Jag har också den boken, om pysselfarmor inte lyckas heller så försöker jag - så blir vi 4 som misslyckas haha

  SvaraRadera
 3. Tack för omtanken!
  Tänkte prova den där blomman för att eventuellt kunna hjälpa dig, men min bok har tydligen fått ben...
  /kram

  SvaraRadera
 4. Tjingelingen....det har dröjt med detta, men nu på morgonen satte jag mig att virka denna ros. Jag virkar ju inte så väldans ofta - nästan aldrig numera, men har virkat väldigt mycket förr. Det här mönstret är i det avancerade kapitlet och det höll på att avskräcka mig helt -vad har jag givit mig in på?!

  Jag använde inte ullgarn för det ville jag inte "offra" utan tog ett akrylgarn och det förmodligen påverkar själva "formeringen" av rosen. Försökte att inte tänka alls utan BARA försöka virka exakt såsom det står i mönstret. Det är i vissa delar väldigt tydligt, men i andra delar inte alls så tydligt tycker jag som inte virkar så ofta. Men jag antar då att har man virkat litet här och där i kapitlen före så kanske man förstår hur författarinnan av boken tänker och skriver sina mönster. För det är ju en "skola" i sig att förstå varje persons "tänk" som skriver mönster. Som sagt, jag virkade såsom det stod. Men när det var dax för "formeringen" av rosen dvs varv 6 så tycker jag att min ros är större och omfångsrikare än den på bilden...kan ju bero på att jag tog ett akrylgarn. Men såsom virkningen görs så ska ju tydligen rosen nästan formas av sig självt av vad jag kan förstå i texten och det gjorde den inte. Jag tror dock att beskrivningen är korrekt av vad jag kan se när jag "bara" trycker ihop rosen med händerna. Dock tycker jag det är otydligt detta med den 20 cm långa tråden som ska träs genom varje stolpgrupp och dra ihop med. Jag får frågan vilken stolpgrupp - antar att det är den allra sista,men VAR i stolgruppen, längst ned i gruppen, mitten eller längst upp för att formen ska bli på bilden.
  Så mitt svar är att jag tror att mönstret är helt korrekt, men väldigt otydligt för den (=jag) som inte virkar så ofta. Tror dock att detta kan jag överbrygga genom att virka några rosor i kapitlen innan.
  Ja du fick nog inte ett helt klart - det är fel eller det är rätt av mitt svar tyvärr. Såsom min ros blev, kan bero på mitt garnval, så formade den sig inte självt på något sätt och så ser den ut att innehålla fler varv därmed än vad som syns på bilden.
  Du kan höra med Virkpia http://virkning-crochet.blogspot.se/ om hon virkat det här mönstret.

  SvaraRadera