23 augusti 2012

Borta bra MEN...

Och så är man då hemma igen efter att ha minglat i dagarna två med 3 500 andra tvåbeningar plus en dag med drygt 500 andra, KOMMEK och Visionära Arenan. Inte undra på att man är helt sluuuut!Är man klokare och mer orienterad nu än innan man drog till Malmö? Ja, det är man väl även om mycket av det som sägs återupprepas på KOMMEK-biennalen. Mycket av det man redan visste behöver sägas flera gånger för att det ska implementeras,  eller i bästa fall gör det det får jag väl lov att tillägga. Det finns föreläsare som engagerar publiken och det finns föreläsare som får åhörarhopen att nicka till. Om man på förhand visste skulle man kunna välja om man vill hänga med eller sova en stund.
Interiör från nya Mässan i Malmö
En av tankesmedjorna representerades av den gamle ärkereaktionären Patrik Engelau och han tyckte att det ”axiom” Ann Wibble kläckte ur sig på sin tid var genialisk dvs att varje vettig människa borde se till att han/hon/hen har har en årslön på banken för att på så sätt kunna köpa sig extra äldreomsorg utöver de mest basala behoven som att få mat och få gå på toaletten. Milde min tid, hur världsfrånvänd och omedveten om verkligheten får man egentligen vara om man driver en tankesmedja. Men tack och lov vägdes det hela upp av andra klokare och mer verklighetsförankrade tankesmedjor som till exempel Arena Idé.

Med centralt hotell kunde vi nosa lite på Malmö-festivalen och jag blev glad när jag fick se det här: 
Det blev allt lite stickat, på resan ner och under några seminarier. Jag kom på att jag var en bättre lyssnerska med stickor i händerna.

2 kommentarer:

 1. Man brukar vara ganska så slut ändå efter sådana där "lyssnardagar" fastän man "bara" lyssnar ;-))

  Visst är det fräckt med såna kreationer på stolpar eller var de nu sätts. Finns litet här och var i Sthlm ibland...rätt som det är går det som "en våg" och det fylls på med nya skapelser än här och än där....det piggar upp!

  SvaraRadera
 2. Kreativ blogg Du har,tittar in då&då!
  Jag var på stickjakt kvällen innan
  festiv.började.På min blogg, finns fler
  kreationer.Trevlig fredag/hälsn Chris

  SvaraRadera