10 augusti 2012

Berit Hård och Odd Molly-maffian

När alldeles för många böcker blir näee är Unni Drougge ett hyfsat säkert kort. Visst, hon tar i, hon tar i så förbaskat MEN spricker aldrig (eller sällan).  I Förkunnaren möter Berit Hård en jobbcoach som tillhör ”Odd Molly-maffian”. 

Men Berit Hård vägrar gå på ”kramkurs”  på arbetsförmedlingen och mötet slutar med att hon mosar "Odd Molly".  Berit är ju för tusan en vuxen individ som lärde sig gå för länge sedan. (Och det där känner jag igen, för jag har också gått på en sådan där kurs).  
Berit Hård är för mycket av allt och det är det som gör henne till den hon är. Unni Drougge fläskar på och i nio fall av tio är det godkänt för den käring jag är - även om jag till och från sätter i halsen. Lutherska badet är en fis i vinden om än mycket bra och rolig och liksom trevligare i jämförelse med Bluffen och Förkunnaren.

Axelvärmaren och DROPS. Bilderna luras, jag har varit med om det förut, en kofta som korvade sig men inte på DROPS-bilden. Och jag har hört andra säga detsamma om DROPS. De är helt enkelt inte riktigt pålitliga. 

Varför står tjejen och håller i framkanterna? Jo för att hon drar ut dom så att det ska se bättre ut. Om jag drar av bara tusan ser det också bättre ut...

Ringsegårdsstranden är jippi för Mika och även för mig om än jag inte studsar runt som en tok utan cyklar i maklig takt. 

Så där en 150 meter från stranden ligger det en kåk man skulle kunna husera i. Utgångspriset är bara 4,5 mille, peanuts!

2 kommentarer:

 1. Det är kanske därför min kofta inte vill sig riktigt?? Det är ju ett Drops mönster!!
  Så lycklig Mika måste vara, som får springa fritt och ta sig ett bad, då och då.
  Här behöver vi inte bada för att bli blöta! Det räcker att gå utanför dörren!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jisses vad Mika "drar på" - hellycklig hund! Det är liiiiiiiiiiiivet!

  Ja jag har också hört detta med Dropsmönster att en del av dem ska vara "halvdanna" - de är vad jag förstår aldrig provstickade. Men jag har ingen egen erfarenhet.

  OM jag hade 4,5 mille så skulle jag resa tills jag var nöjd - sedan fick jag se var jag skulle bo ;-))

  SvaraRadera