21 juli 2012

Smultronstället...

Så fel det kan bli om man inte återger verkligheten, om det nu är den man som säljare vill avyttra. 
 Källa
Alltså, tomten ser långsträckt ut. Härligt hundspring, tänker jag direkt. Här kan vi leka,  slänga boll och frisbee och ranta runt. Finns till och med plats för en hönsgård! Och vilken utsikt! Men slänten ner till sjön är igenvuxen, inte mycket till utsikt alltså. Och den långsträckta trädgården, hur bar sig fotografen åt för att få till den? Man känner sig blåst på konfekten! Smultronstället, vart tog det vägen? Men trakten kring Hjärtaredssjön är otroligt vacker. 
Källa
Visst skulle det sitta fint med en stuga här, rymlig nog för en skapande människa, med väggar som INTE ÄR AV BETONG, så man slipper ta fram storborren och göra storhål varenda gång man vill hänga upp något och liksom gå och betrakta och förändra, lägga till och så vidare - tills man är nöjd. Men som sagt, snuvad!

Hem till litenheten som i och för sig också kan vara storslagen, framförallt när man har en uteplats som prunkar.
Mitt exemplar av Blågull Polemonium caeruleum är så förtjusande med sitt skira bladverk. Växten kallas även för Jakobs stege och finns också med vita blommor (Carl von Linné insåg att de som menade att olika färg angifver skilda arter hade fel).
I kattmyntan som inte är en mynta utan en nepeta huserar humlorna. De är svårfångade för de stannar inte länge på ett och samma ställe. Humlesurr är ett trivsamt ljud, till skillnad från myggornas inande som ju förebådar ett kommande stick med medföljande klåda.

1 kommentar:

  1. Falsk marknadsföring borde förbjudas!!
    Hoppas att du har det bra för övrigt. =)

    SvaraRadera