6 juli 2012

Skrivklåda: Det goda livet

Frassemannen vet att njuta och ju närmare mig han är desto bättre är det. Jag vet också vikten av att uppskatta de goda stunderna då allt bara känns bra, man saknar inget utan är helt tillfreds. Visst är det härligt när de stunderna infinner sig! Vore de konstanta skulle man inte ha vett att värdesätta dom.
Mornarna är bäst, säger Frasse. Då sitter matte i morgonsolen och lyssnar på Aurora, dricker kaffe och klappar mig.

Min fackförening bjuder på en sommarbok och igår kom den jag valt. En debutförfattare i deckargenren. Ninni Schulman med Flickan med snö i håret. Historien utspelar sig i norra Värmland, i Hagfors.
Magdalena Hansson återvänder till Hagfors efter ett liv som journalist i Stockholm. Hon flyttar hem för att få ett lugnare liv och tryggare liv för sin son Nils. Det gjorde du rätt i, säger en av hennes grannar i Hagfors, här är det tryggt att bo. En sanning med modifikation förstås.

Då livet inte är gott
När jag jobbade på BUP i Karlstad i mitten av 70-talet blev jag kontaktperson för en liten pojke som kom från Ekshärad, en församling i Hagfors kommun. Det var en liten sargad pojke som fått mycket stryk av sin far med en läderrem. Pojken sa inte mycket, men när han gjorde det förstod jag inte vad han sa. Dialekten var helt enkelt obegriplig och en äkta värmlänning fick bli kontaktperson. Du lilla skadade pojke, måtte du klarat av dina barn- och ungdomsår och fått ett drägligt vuxenliv OCH måtte du inte gått i din pappas fotspår, han som dessutom var ett Jehovas Vittne. 

Projekt
 Tada!
Väldigt mycket bord för mycket lite pengar. Kan bli dubbelt så långt.  Tänkte, jag måste måla om, för det blir för mörkt. Men kanske inte... Och med ens fick jag ett köksgolv!

2 kommentarer:

  1. Hallå, är du säker på att han lever? Katter kan verkligen njuta i stunden. Något att ta efter.
    Köksbordet blev ju supersnyggt och så praktiskt med extraskiva.
    /Kram

    SvaraRadera
  2. Frasseman vet att njuta - jag ser leendet där i mungipan. Har just packat färdigt - drar norrut i morgon...höres kramen

    SvaraRadera