28 juni 2012

Skrivklåda

Temat för dagens bloggande löste sig på cykelturen med Mika. Allt var sig likt och från havet kom sältan men blandade sig med något annat jag i förstone inte kunde identifiera. Mika reagerade också, nosen blev med ens väldigt lång. 
Jag kan inte komma på boktiteln, men det handlar om en kvinna (jag tror hon är amerikansk journalist) som flyttar till Australien, bosätter sig i Alice Springs, lär sig leva med kameler under ett par år. När hon känner sig tillräckligt förberedd beger hon sig ut i öknen med sina kameler och företar en ritt över hela västra Australien för att slutligen efter många strapatser nå kontinentens västkust. En sådan där bok som man inte vill släppa ifrån sig. Men det var nog större kameler än de som jag fotograferade i morse. Boken finns nog att låna på bibliotek.
Cirkus med djur är inte min grej. Finns det ett bra svenskt uttryck för ”not my cup of tea”? Men när de får vila i gröngräset och beta och leva något som i alla fall påminner ett djurliv känns det trösterikt.
 
Nu räcker det, hörru!  Stick i väg hem till ditt, tycks den säga. 

Och nu är det dags att sätta sig på uteplatsen med 
sticket och kaffemuggen och njuta av solen.

Efter regn kommer regn kommer regn kommer sol!
"På kamelrygg genom öknen" av Robyn Davidson Finns att köpa här >>
Det var så länge sedan jag läste den och mindes lite fel, det är inte en amerikanska utan en australiensk (eller heter det australiensisk) kvinna.

3 kommentarer:

 1. Visst är det en lama de får man passa sig för när de blir trötta på "en" :-))
  Låter som en intressant bok det där - får se om du kan värka fram författare eller titel :-)

  SvaraRadera
 2. Det vaknar ett visst igenkänning på den bokbeskrivningen men kommer inte ihåg om jag läst den eller inte. Säger som pysselfarmor - du får värka fram titel.

  SvaraRadera
 3. ahaa tack - då ska jag ta mig förbi biblioteket inför semestern!

  SvaraRadera