4 maj 2012

Fria associationer

I dag får det bli som det blir, det som kommer ut med hjälp av tangenterna.

Så trist det känns när man vill sätta händerna i något nytt utan att komma på vad. Jag menar, det måste ju kännas rätt också - inte sticka enkom för stickandets skull. Lust och motivation måste till!

Om man kunde få till det så här bra och dessutom se lika fräsch ut, vore jag redan igång. Men så enkelt är det inte!
Karin Öberg
I går bar det av till veterinären med katter och hund. Det vaccinerades och tandstenades och kloklipptes och p-sprutades. Hur mycket vägde Mika? Dryga 28 kg.  Det är ett par kilo mer sedan jag tog hand om henne och hon var omusklad.
Hur mycket vägde matte? Och hur mycket vägde mattes "muskler"? Herre min tid, man blev ju som handlingsförlamad vid blotta åsynen av sifforna på displayen. Någon menade att volanger är ett bättre ord för bilringar. Men där hänger jag inte med. Är det inte volanger det blir av bilringarna när de liksom är tomma...

Träslövs Trädgård i Varberg ska man besöka om man har möjlighet, där finns så mycket att titta på. Växter förstås, av allehanda slag, men också mycket annat fint. Jag kom hem med en Myskmalva, den malvan jag försådde inne blir det inget med.
Bildkälla
Och så fick det bli en Indisk fingerört och ytterligare några stäppsalvior.
När grannen rev ner häcken mellan oss och ersatte det med ett armeringsjärn blev insynen för stor, och det känns inte alls bekvämt.
Så nu ska det sättas upp ett insynsskydd, och jag ska själv sy det. Tyget är vävt och passar utmärkt för ändamålet.


 Och så har det smugit sig in ett "katt bland hermelinerna". En del av grannens borttagna häck har dykt upp i min Magnolia. Får sätta ut en fälla! Eller försöka gräva upp och ta bort. 

Med fria associationer kommer man en bit!
TJO!

3 kommentarer:

 1. Du har många projekt på gång ser jag. Kul det där med volanger, ska nog börja använda mig av det ordet i fortsättningen.
  Ha en bra dag.
  Kram/Annika

  SvaraRadera
 2. Som vanligt har du många idéer! Bättre det än idétorka!! Fast det finns ju förståss en risk att det blir en del UFO:n.....
  Tandstensborttagning står på vår "att göra lista" oxå!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Hej i stugan jag har varit litet osynlig för jag har varit en sväng till Prag med gubben som fyllt jämnt unga år ;-)))

  Oj det har varit "vårstädning" av djuren förstår jag. Det där med volangerna trodde jag skulle försvinna litet grand nu av eftersom jag går och går och går...och i Prag har stegräknaren slagit i taket. Men äter man då gott och dricker några öl så är volangerna kvar :-)

  Men har inte grannarna tänkt sätta något slingrigt uppför det där armeringsjärnet? För sådär ser det ju anskrämligt ut! Förstår att du vill slippa se det....

  SvaraRadera