21 september 2011

Det optimala - en dröm

Det optimala vore ett hus på landet med ett alldeles bara bara hobbyrum, eller varför vara så blygsam? Varför inte kalla det ATELJÈ!

Jag börjar känna mig trångbodd och jag hungrar efter en stor vidunderlig frihet.
Mitt köksbord är belamrat och det finns inte ens plats för en skål gröt. Skrivaren spottar ut idéer och skrivbordet börjar också bli för litet. Jag som bestämt mig för "compact living"! Men det var då det, det var tiden före garner och mönster och sånt.

Nej, en barre på landet skulle sitta fint. Jag kommer att tjata om mitt livs dröm till döddagar!
Förra veckan lade jag ett bud på TRADERA. Det har jag aldrig gjort förut. Och inte hade jag väntat mig att det lilla budet skulle ge något.   Men så kom det ett paket med mycket lingarn i härliga färger. Så nu är jag laddad ut till fingerspetsarna! Jag tycker bäst om att sy i lingarn, tycker det blir finast.
Min äldsta syster Inger, som är jättegammal, har beställt en "gamla tanter" och nu har hon några stycken att välja mellan. Den här har jag sytt på en löpare i linneväv som jag köpt loppis. Vill du börja brodera kan du hitta hur mycket som helst på loppis och second hand, små dukar och tabletter, enfärgat eller mönstrat, kan bli hur fina som helst att brodera på.

En större soffa, en långsoffa, är också önskvärt. De är nu fyra, de som vill vara så nära mig som möjligt. Visst är det rart, men det blir lite trångt ibland. Frasse får ibland nöja sig med en kudde istället för mitt knä.
Och om det tycker han inte, det visar han tydligt här! Blicken säger att livet är orättvist, att han känner sig undanskuffad. Stackarn!

2 kommentarer:

 1. Ja hua ingen ateljé precis har jag men ett eget rum med ALLA grejer högt och lågt, men tror du att det är tomt på bordet där - nähä...och ibland sprider jag ut mig i övrigt i huset (bor i villa). När jag hör att sambon hummar (han är väldigt tålmodig) då får jag bråttomt att plocka ihop...men snart så är det samma visa igen. Stor yta gör att man sprider ut sig mera tror jag. Han brukar skoja och säga vad ska du göra med alla grejer när vi flyttar?!

  Stackars söta Frasse-man - ligga där och bliga....fast sååååå sur ser han inte ut att vara.

  Jag lägger inte ägg heller...fast sååååååå gammal är jag inte *fniss

  SvaraRadera
 2. Undrar om det spelar någon roll hur stort man har, har man ett brinnande intresse för garn och annat, lär det ständigt finnas garn överallt!
  Men Ateljé, det lät fint! Sina drömmar skall man hålla vid liv, då kan de bli verklighet!

  SvaraRadera