26 juni 2011

Bloggabstinens!

Bloggabstinens, vilket ord! Om man inte hänger med från början kan det bli ett elände att tyda ordet.


Lite skakis är jag, faktiskt. Känner en slags tomhet i livet eller i största allmänhet när min kära dator är på mac-klinik och jag är hänvisad till lånad dator. 


Utan tv och utan dator har det blivit mycket radio, och det är inte fy skam. Jag har på en veckas tid blivit (ännu mer) allmänbildad. Och igår var det rena rama nöjet att lyssna på första Sommar-prataren, Marc Levengood. Missade du det, lyssna igen på sr.se 


Nu är äntligen koftan klar och jag har fått så mycket beröm för den. Och det är bara att tacka och ta emot och vara glad för att något av det man gör till slut blir användbart. 
Mitt lilla signum ska vara ett liten blomma, någonstans på det jag gör. Bomull/lin är mycket skönt mot kroppen!
Lin-linnet blev bra, i alla fall halvvägs. Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska repa upp halva eller försöka lösa det hela på något annat vis.


Utan tv och utan dator blir det liksom mer tid över och det tog sina timmar att repa upp en tunika som jag inte var nöjd med. Nu håller jag på att sticka om den och jag tror baske mig den blir riktigt, riktigt fin. OM GARNET RÄCKER!
Lite svårt är det att sticka tunt garn med stora stickor, men det blir nog bra när man får pressa till den. 
Mosstickning med dubbelt garn upptill gör att garnet försvinner för fort, och hur jag ska lösa det vet jag inte, såvida jag inte hittar mera i garnaffären.


Min syster Inger skulle fira midsommar hos mig och hon kom,  men två timmar senare hämtades hon i ambulans. Riktigt, riktigt elaka urinvägsinfektioner kan uppenbart ställa till det! Två dygn på infektion med penicillindropp. Så det kan bli!


Det här är resultatet av ett intensivt matande av fåglar i vintras. Jädrar, vad den skjuter i höjden, solrosen. 


Efter 100 inlägg och 10 400 besök och ett ofrivilligt break är jag nu på banan igen, även om jag känner mig obekväm med lånad dator och avsaknad av Photoshop.


Jag hoppas att vi nu slipper midsommaraftonens och midsommardagens köldknäpp och att resten av sommaren blir behagligt skön. De som tältade på campingen satt i sina bilar och värmde sig, de stackarna... Så ska det ju inte vara!

4 kommentarer:

 1. Oj vilka snygga koftor och den där tunikan blir läcker! Håller tummarna att garnet räcker - nävisst det kan jag ju inte för då kan inte jag sticka ;-)
  Hoppas din syster blivit bra nu - det måste ha varit väldig "hård" urinvägsinfektion. Har aldrig hört talas om något sådant! Men oj- har ni haft det så kallt...i Falkenberg?

  SvaraRadera
 2. Koftan blev jättesnygg! Kul med olika lång randning på framsidan. Linnet och tunikan ser också ut att bli snygga. Hoppas garnet räcker!

  SvaraRadera
 3. Ja, och jag fortsätter ösa beröm över koftan för jag gillar den verkligen! :)
  Och hoppas datorn kryar på sig...

  SvaraRadera
 4. Så kreativ du har varit, men jag hoppas verkligen att din dator snart blir återställd!

  SvaraRadera