8 juni 2011

97. Kan sticka i lin, kan sticka i lin

På´t igen! För inte ska jag ge mig bara för att jag misslyckades i höstas. Jag kan sticka i lin, jag kan sticka i lin, jag kan sticka i lin. Affirmationer fungerar, ibland. Som en ytterst medioker TV-reporter försökte jag affirmera mig till en bättre varje dag jag körde till jobbet, det fungerade INTE. Men nu har jag köpt ett nystan lin och jag kan sticka i lin....
Så jag började, och gjorde förstås ett stickprov, för det har jag numera fattat att det ska man göra för att förutsättningarna från start ska vara de bästa. Med stickor nr 4 hittade jag rätt. Inte för tätt och inte för glest. Och nu är jag väg mot ett enkelt linne i lin, tjo!
Koftprojektet är nästan i hamn, nu ska det bara virkas halskant och FÅ DET SNYGGT! Och en knapp eller tre (eller en blomma).
Jag hittar en så behaglig frid när jag stickar/virkar. Jag har alltid varit en rastlös en med en ständig inre oro. Har alltid varit på väg någonstans utan att egentligen veta vart. Men det har nog varit sökandet efter den där efterlängtade rofylldheten, att någon gång få slå sig till ro och kunna vila där. Jag tror inte jag är ensam om detta! Och nu sitter jag här, två år kvar till sextio, och stickar och skapar, och jag är inte på väg någon annanstans. 

 Peace and Love på Er


4 kommentarer:

 1. Har också svårt för att sticka i lin. Maskorna blir ojämna och konstiga. Ska nog också ta hjälp av affirmationer nästa gång...

  Lycka till med sadelskyddet! Det blev ett par upprepningar för mig också på vägen...

  SvaraRadera
 2. Så fin din kofta blir.... Och du, jag har också köpt lingarn.....Hoppas jag kan sticka i det?
  Badat har jag också gjort i helgen som gick. Vattnet var riktigt behagligt inne i viken vid campingen.
  Ååh Frasse...jag vill också ha en spinnmaskin!
  Ha de' gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig färg på lingarnet. Jag har aldrig provat att sticka i lingarn, det verkar så strävt. Koftan blir snygg alltså, kul att göra ränderna oregelbundet.

  SvaraRadera
 4. Hej Eva! Koftan blir verkligen jättefin! Jag har testat att sticka lite i lin, tycker att det är ett fantastiskt vackert material, men lite svårt att sticka jämnt/slätt.

  SvaraRadera