27 april 2011

81. En jumper är en jumper och jag är ett skåp

Så sant som det är sagt, en jumper är en jumper och klär inte vem som helst, framförallt inte de som har fått bröst och mage i oestetisk närhet till varandra. Elsa af Trolle, 1922. Mer om detta finns att läsa på bloggen Textila inslag >>
Elsa af Trolle hade många strängar på sin lyra,  i början av 1940-talet översatte hon Lady Chatterleys älskare (av DH Lawrence) från engelska till svenska. Hon skrev också romaner och filmmanus. En mångsidig kvinna jag aldrig hört talas om.

Ja, jag är ett skåp, på många sätt. Där slänger jag in än det ena än det andra utan någon större eftertanke eller ordning och rörigt blir det.  Ju rörigare det blir därinne desto mer ordning måste jag ha utanför och kan jag inte få det faller jag ihop i en liten hög. Därför är det bättre att ha ordning i skåpet för då är lite skit i hörnen ingenting. 

Ja, jag är ett skåp för att jag tänker skåp eftersom jag vill ha ett skåp. Men jag är lite lat och vill helst att det ska komma hit av sig själv. Hur löser man det? Jo, man går in på horreds.se och letar upp Anne Krooks design och tänker att det kan väl inte bli så dyrt. Och så bygger man själv sitt skåp och det är jätteroligt - ända tills man ska räkna ihop vad det kostar (med frakt och montering).
Så man fortsätter vara ett skåp. Jag designar ett eget skåp och tänker att kanske kan en möbelsnickare bygga ett åt mig. Ganska likt ett brudskåp, om jag ska vara ärlig.

Jag har semester som närmar sig sitt slut. Alltså, 6 månaders städ inbringade semesterdagar som i samband med påsk gav mig lång ledighet. Jag behövde vila upp mig för att gå på nästa städ. Men frågan är om jag orkar, det är tungt att städa. Städa, städa varje dag och sedan hemma mellan varven, det tar på krafterna.

Nu har jag påbörjat sommarens projekt, att ta mig an alla UFO som ligger och spökar. Jag fick garn av grannen, för längesedan,  till en halsduk, och nu ska den bara bli klar, det är ju så lite kvar och garnet är så vackert.
Hedvig, jag kom bara till fyra "vad ni inte vet om mig". Men jag gjorde i alla fall ett försök.
Tack för awarden!


1 kommentar:

  1. Alldeles utmärkt! :)
    Jag kom ju bara på sex saker och var tvungen att fråga kollegan sen... ;)

    SvaraRadera