6 april 2011

74. Spetsar och vimplar och lite till...

Alltså, det här med second hand är en genialisk idé. I alla fall för konsumenterna! Så fick jag mina spetsgardiner till slut. Kanske blev det inte precis sådana jag tänkt mig, men två längder för inalles 20 kr kan väl få hänga ett tag.
Ska skaffa omtag så det blir lite ordning och reda!  Jag fick också en vacker brosch för en tia, som jag tänker mig använda till en stickad brosch, brosch på brosch... Och en knapp på köpet för att jag var trevlig :-)
 
Den laxrosa broderade duken fick jag också med mig hem. Broderiet har jag inte sett förut.
Jag fick köra till Varberg och skaffa mer valpfoder, och då passade jag på att besöka Träslövs Trädgård >>, där har dom så mycket fint, inte minst krukor.
Och så virkar jag vimplar och provar mig fram. Först virkade jag av garn jag hade hemma. Men det blev inte bra eftersom det gröna och det blå garnet inte hade samma tjocklek, vimplarna blev olika stora och ojämna!
Så det blev till att skaffa nytt garn, och nu är dom i alla fall lika och jämna.
Men det känns som det fattas något, kanske en accentfärg, jag vet inte riktigt. Jag får lura på det ett tag!

Tröttnar man på att sticka och virka och känner för att ta fram symaskinen, kan man få lite inspiration av Mimi Kirchner >>

3 kommentarer:

  1. Äntligen har du hittat din vita spetsgardin å priset var ju kanon. Jag blev lite sugen själv. Vimplarna blev ju kanonbra. Ska bli spännande och se hur du kommer att utveckla detta. Nu e de gammla vanliga Eva igen. Vi ses.

    SvaraRadera
  2. Vimplarna blir ju jättefina. Väntar på att se det hela färdigt. Spetsgardinen blev ju bra, lika bra som priset. Jag kör förbi Träslövs Trädgård varje gång jag åker till sjukhuset så där ska jag stanna till, tack för tipset.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset om Mimi Kirchner. Vilka underbara dockor. Får lust att göra!

    SvaraRadera