22 mars 2011

65. Lite skit i hörnen och lite shabby chic

När man nästan drunknar i det som åtta valpar lämnar efter sig när de marscherar fram tryter orken. De första fyra veckorna var rena barnleken jämfört med de kommande åtta. Min fredade hörna saboterades ganska snart.
Vad är det man säger? Bättre lite skit i hörnen än en rent helvete... Man kan också säga så här:
Jag känner en intensiv längtan efter att få ordning i lyan igen. Att få sitta ute med en kopp kaffe och njuta av våren utan att hela tiden ha något svart som biter mig i benen. Nu är de fyra och efterhand så försvinner de en och en.
Svägerskan, före detta svägerskan, vill komma ner och skura när det är så dags och det tackar jag inte nej till. Jag är ganska bensvag!

Det här med Shabby chic, vad ska man säga om det? Det verkar som folk tävlar om vad och vem som är mest shabby chic. Den ena tjusiga bilden efter den andra i inredningsbloggarna. Folk öppnar upp sina hem, sina byrålådor, sina sängar, sina badrum. Och överallt ligger det "gammalt skräp", vackert gammalt skräp som ska förstärka shabby chic-bilden. Jag blir faktiskt rätt trött. Jag blir ofta trött och uttråkad av för mycket av något, särskilt det som just nu är inne och modernt. Har folk ingen egen, för dom särpräglad smak, tänker jag.  

För flera år sedan gick det ett TV-program på någon kanal där Rachel Ashwell lotsade publiken in i Shabby chic-världen, nu har den även kommit hit. Och jag vill ha spetsgardiner i köket men jag vill INTE vara Shabby chic. När något bara blir för mycket blir det svulstigt och faktiskt också utslätat på samma gång. Och jag vill inte vara någotdera. 


Så hur ska jag kunna hänga upp spetsgardiner i köket i dessa förbaskade Shabby chic-tider?

En typisk Shabby chic-gardin. En liten tavla bredvid som det står Carpe Diem på och allting är fullbordat!

Bildens webbplats
 På fondaco.se finns Ingrid, ja gardinen heter så. Och den verkar inte vara av nylon...


(nu hoppas jag inte att jag stött mig med någon Shabby chic-nörd)7 kommentarer:

 1. ;-)
  jag är också evinnerligt trött på detta vita shabby chic - tänk att det finns så många likadana hem med vitt, vitt, vitt och så litet ord här och där och en gammal ram etc
  men jag tror att shabby chic är på väg ut nu - nu ska det visst bli färg ---- hihihi
  nu har jag också stött mig med några sådana så besöken minskar väl på bloggen ;-)
  oj vad valpisarna stökade till det!! små marodörer, men rätt så söta ändå. Kommer du inte att sakna dem eller åtminstone någon av dem?

  SvaraRadera
 2. Men Eva du har ju redan shabby chic så det räcker - du har ju stampat jordgolv. Du får ursäkta men jag kunde inte annat än skratta när jag såg din bild.

  SvaraRadera
 3. Hei søte Eva som sender meg en hilsen og etterlyser meg når jeg blir borte fra blogglandia:)) Om du visste hvor mye det varmet!! Takk snille søte du og sorry for at jeg ikke orket sende livstegn tilbake.

  Har vært en turbulent tid, men nå ser alt lysere ut, har skiftet jobb og får mer overskudd hver dag som går. I dag skal jeg til hypnose for å få fikset mitt største probplem i forhold til vekt:) Gleder meg, og det blir spennende og litt skummelt, har aldri forsøkt dette før.

  Enig med deg at det blir mye "likt" her i blogglandia, alle hjem ser jo nesten like ut.. blir litt mye for meg i perioder så må ha pauser fra det.

  Har så lyst til å sende deg noe i posten, Kan du sende meg adressen din på min e-mail adresse? anitapaa@online.no

  Valpene dine er jo fantastisk flotte blitt, men forstår godt hvor slitsomt det er!

  Ha en flott tirsdag Eva, så blogges vi:)
  Klem fra Anita

  SvaraRadera
 4. Anita, jag skickar dig min adress och med den en stor, varm och vänlig klem.

  SvaraRadera
 5. Mitt i natta' ere' och jag ska nu gå och lägga mig...
  kan detta vara något för dig ??

  http://www.ravelry.com/patterns/library/ewa
  http://www.ravelry.com/patterns/library/cloche-divine

  SvaraRadera
 6. jo brodera mera finns kvar
  http://www.broderamera.nu/

  jag har nog tipsat förrut om olika broderisidor ska ta och göra det igen....

  bra att du tyckte om det ena hatt-tipset

  SvaraRadera
 7. Oj, oj, oj vilken röra det blev. Synd att ingen annan kan komma och fixa till det.
  Nja, vitt kan va fint om man har sin egen stil men när det tävlas om vem som har mest skräp på finast plats kan bli lite väl mycket.
  Sätt du bara upp spetsgardinen!

  SvaraRadera