6 februari 2011

52. Troll i sticket

Lotta-grannen brukar säga att det gått troll i sticket när det bara blir fel. Och det verkar ha gått troll i den blå tunikan. Jag repar upp och repar upp och stickar om och stickar om, och hur noga jag än tycker mig vara så hittar jag något litet fel efter några varv. Och då är det bara slätstickning.
 
Lilla duken la jag på för att testa mig fram. Vad jag ska göra när alla trollen är borta, när den är ihopsydd och äntligen färdig, återstår att se.  Lilla duken ska egentligen sitta på ett armeringsjärn, en av tusen idéer.
Jag är ju lite svag för WONDER WHO och tänker att något lite däråt skulle man väl kunna prova på. Inte för mycket, för det är inte jag, men lite-lite jag är det allt...

När huset försvann i lågorna förlorade jag en del konst och jag har långt ifrån ersatt allt. Det fungerar ju inte så att man bara går in på ett galleri och pekar ut vilka bilder man vill ha. Men lite har det kommit upp och nu när jag bara har en liten etta är väggytorna mindre. På loppis hittade jag en förtjusande broderad tavla som egentligen inte alls kommer till rätta på bild, men här kommer den i alla fall.
Lite interiörbilder får ni på köpet :-)  Föreställande bilder är inte min grej, om man får uttrycka sig så slarvigt (och det får man på min blogg). Men den här är så fin och välbroderad och jag är så glad att jag slog till och la fram en hundralapp, eller vad det nu var.

Med valpar i huset kommer det besökare. Igår bestämde sig en familj för Malmö för lilla Daisy, i dag kommer det en familj från Göteborg och ska se ut en kille. Och lille Odi ska till Gotland. Hur gör dom, undrar jag. Alla ser ju likadana ut!

6 kommentarer:

 1. Tunikan ser ut att bli snygg när den är klar. Du får jaga bort "trollen" så den blir klar:)
  Så söta valparna är. Är det inte svårt att "välja" ut köpare? För att inte tala om att sedan skiljas från alla små svarta knyten.

  SvaraRadera
 2. Grattis till valparna! Den blå tunikan ser ut att bli underbar, så sticka på!

  SvaraRadera
 3. Gillar Din tunika =) & valparna med =)

  SvaraRadera
 4. Tunikan blir jättefin...och Wonder Who är snyggt om det inte blir "för mycket" precis som du tycker.....men herrejisses har du förlorat ett hem i en brand??!! Längesedan? Jag har ju liksom nyssens (ganska i varje fall) "lärt känna dig litet grand".

  Åh jag skulle ha himla svårt att skiljas från woffsingarna. Jag skulle allt gråta en skvätt för varje valp som flyttade hemifrån.

  Jag känner inte till sammetssöm, men jag tror visst att jag har tekniken beskriven i en bok. Ska kolla upp det till en annan dag så jag får svara dig senare om det påminner om när man gör kavelfrans. Det är så himla roligt att gå olika kurser och lära sig nya saker samt träffa likasinnade.

  SvaraRadera
 5. Måste ju pröva... ;-)

  men jag vet inte tror att dubbelstickningen inte är min grej. har kanske inte förstått vitsen med den typen av stickning.

  SvaraRadera
 6. Tack för dina fina ord! :)

  Känner igen den där med troll... Det gick troll i bäsetröjan jag stickar nu i början. Hur jag än gjorde blev det fel och för varje gång jag räknade maskorna blev antalet olika... Suck...

  Snygg blir din tröja i alla fall!

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera