10 april 2016

Lite av varje!

I skrivande stund är gräsplanen utanför frostvit. Det är den tiden nu! Varma dagar och kalla nätter. 
Igår var det skönt ute och jag bestämde mig: ut och sopa, ut och röja, ut och fixa. Och så en fika vid ”sommarbordet”. Härligt!

Kung Bore är lite velig så här års eller kanske man ska säga lynnig. Man vet aldrig vad han hittar på. Så man får njuta av stunderna som ges.

Men fåglarna kvillrar och jollrar, kvittrar och flöjtar.  Koltrasten är fantastisk när den sätter igång.  Mina ”Kråktrastar” har rest norrut. Och kanske redan hänger på en vägg någonstans däruppe. 
Om några veckor ska jag gå på grafik-kurs. Under åren som jag till och från arbetade på ett konst-galleri, sålde jag en del grafisk konst. Men jag fick egentligen aldrig riktigt klart för mig hur man gör. Nu ska det bli riktigt klart för även om teknikerna skiftar så antar jag att grunden är densamma. 
Grafikkursen hålls i grafikverkstaden Jeblington utanför Falkenberg. 

Flera av mina vänner på Asylboendet kämpar på med svenskan. Häromdagen gick vi igenom det basala kring trafikregler, oavsett om man går, cyklar eller kör bil. Och varje gång blir det alltid några missförstånd, så roliga att vi brister ut i skratt. Ibland får jag höra saker som får mig att vilja slänga mig in på en toalett och storgråta. Men vad har jag för anledning att gråta… Jag finns där och lyssnar och jag tröstar i den mån jag kan. När jag går hem därifrån är känslorna många och starka, både av sorg och av glädje! En stor sorg över alla dessa människoöden, en stor glädje över att kunna vara en medmänniska och att jag känner mig så fantastiskt välkommen varje gång jag kliver över deras tröskel. 

Lilla Bibicu tar tid på sig att göra sig hemmastadd. Hemma är han i och för sig väldigt mycket hemma, men han ska ju vänja sig vid omgivningarna också, det där utelivet. Men i förrgår fick han glädjefnatt på strandängarna. Han sprang som en tok och svansföringen signalerade livsglädje. Denna underbara hund!
Och efteråt var båda jyckarna trötta!

Två sjöar har vi  gått runt detta år. Bibi hänger mig i hasorna. Anjo får gå i långlina. 

Och så blir man ju alldeles förtvivlad. Nordeas ordförande Björn Wahlroos har sagt att 80 procent av alla människor är finansiella idioter och därför gör bäst i att lämna över sina pengar till de 20 som har ”idéer”. Och ja, att hänga ut skattesmitare är bra. Det leder till en viktig diskussion om normer och moral, för det riktigt riktigt otäcka är att det finns människor som anser sig stå över just det där med normer och moral. Det är riktigt fula fiskar! Säkert är det många av dom som tycker flyktingarna kostar samhället alldeles för mycket pengar!

Ljus och skugga


TJO!

3 kommentarer:

 1. Som vanligt en härlig läsning när du uppdatera din blogg!
  Det gäller ju att ta tillvara på de där stunderna när solen värmer gott. Vi har börjat cykelträna Zelda inför sommaren. Nu när hon är ensamhund vill vi inte lämna henne själv i bilen. Cykelkärra för hund är införskaffad och testad med gott resultat.
  Nu hoppas vi på en fortsatt fin vår och mer värme önskar vi också!
  Ha de gott med dina fyrfota vänner....

  SvaraRadera
 2. Så underbart att du fortsätter att måla och det där med grafik tänkte jag testa när jag blir "ledig" på heltid ;-)......
  Du värnar om de utsatta, både människor och djur! Du har ett stort varmt hjärta Eva! kram

  SvaraRadera
 3. Så roligt att få en hälsning från dig även om det var litet tråkig läsning om magsjukan.....hoppas allt är bra nu med både dig och fyrfotingarna. Lev väl och kramar i massor//Gun

  SvaraRadera