26 mars 2014

Jord

Perssons Garn är snabba på att leverera. Två härvor Kalinka Lingarn (Karin Öberg) beställdes på söndagskvällen och på tisdagen låg de i lådan!
Färgen heter jord och är lite svår att fånga på bild, men jag tycker nyansen är mycket vacker!
Jag stickar sjalen på längden med stickor nr 5, 5.

Apropå jord, är det någon som minns jordskorna? De tillverkades i Danmark och var flitigt använda på 70-talet, i alla fall om man var lite vänsterorienterad. I Uppsala fanns de att köpa liksom murarskjortor, snickarbyxor och dylikt. Knytblusar var ju bara inte att tänka på, inte heller pumps - hualigen, så alldeles förfärligt borgerligt! 
Bildkälla
Hur som helst, jordskorna var det skönaste man kunde sätta fötterna i efter en arbetsdag i stumma träskor på Ulleråkers sjukhus. Och nu har jag hittat ett slags ”jordskor” á la 2014-tal. Provade dom i butiken och ville sedan inte ta av mig dom, men expediten tvingade mig - det var nästan så jag bara ville springa därifrån.
För har man både ankfötter, höga fotvalv, höga fotryggar och knorviga tår är det fasen i mig inte lätt att hitta skor som inte gör ont någonstans. Så därför blev jag bara så glad och ville inte skiljas från dom en sekund! 

Idag hade jag bland annat med mig den här ljudboken från biblioteket:
 Det sägs att uppföljaren ska vara riktigt bra!

2 kommentarer:

  1. Så fin sjalen blir och vilka snygga skor!

    SvaraRadera
  2. Jag måste nog skicka efter sådant garn - det låter liksom så skönt. Jag har inte exakt de där skorna, men andra av "samma sort". De är så sköna!

    Men har du jobbat på Ulleråker....undrar om du jobbat tillsammans med en god vän till mig...Malte Jansson.

    SvaraRadera