23 oktober 2011

E lucevan le stelle, ett par filmer och lite stickat och broderat

En av de vackraste opera-ariorna jag vet heter E lucevan le stelle och den är ur Tosca av Puccini. Det finns hittills ingen som kan slå Jussi Björling som tenor i den arian. Den är så vacker, nästan för vacker. Men den används som ledmusik i första Jägarna-filmen, som jag nyss sett om utan att fatta att jag sett den förut.
Den kom ut redan -96 och åren innan leukemin är höljda i dunkel. Så det var som att se en ny film.  Filmen är så vidrigt och sjukt bra och jag kan för mitt liv inte fatta hur Edsbyn, tror jag det var,  tyckte att den kunde användas som positiv reklam för kommunen. Det är ju makabert, om det är sant.

Machomän med hembränt, jaktgevär och inte mycket bakom pannbenet är inte bara en potentiell fara utan en i högsta grad härochnu-fara och det oavsett om de kommer från Skåneland eller från norr. Jag var tvungen att pausa flera gånger för att jag bara inte stod ut. Snacka om thriller. Well done, Kjell Sundvall, men du kunde väl gett fanken i E lucevan le stelle!

Till filmerna stickar jag maskar av lingarn. Inte tänka, bara sticka, fram och tillbaka och fram och tillbaka...
Kokvinnorna är så diametralt motsatt Jägarna, inte bara för att det är en dokumentär utan för att den handlar om två gamla kvinnor som inte gör något ont, vare sig mot människor eller djur.
Den är rolig och sorglig om vartannat och på en och samma gång. 
Nu håller jag på att sätta broderierna i ram. Där får de stå så att jag får känna efter om ramarna är de rätta och i vilken färg jag ska måla dom. Jag har mera kvar att brodera och montera. Eftersom jag inte är så strukturerad börjar jag med att brodera istället för att mäta ramarna jag har så att de passar.  

Jag börjar med det roliga först,
är det månne någon som känner igen sig!

8 kommentarer:

  1. Håller med dig om Jägarna, var och såg Jägarna 2 nyss också den väldigt bra. :)

    Och jag ska snart sluta tjata men först ska jag säga en gång till att jag tycker så mycket om dina broderier... <3

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk broderihylla du broderat ihop!!! Jag är liksom ingen "filmmänniska" men den där Kokvinnorna blev jag nyfiken på....måste forska litet var man kan hyra den!

    SvaraRadera
  3. An impressive share! I've just forwarded this onto a colleague who has been conducting a little research on this. And he in fact ordered me lunch due to the fact that I stumbled upon it for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this subject here on your internet site.

    Feel free to visit my web-site breastactivesonline.postbit.com

    SvaraRadera
  4. Weight training doesn't always trigger your physique to appear that way once you plan your workouts correctly, that is certainly wonderful information. Dieting can result in muscle loss, so it will be important to exercise so that you will don't become
    physically weak by way of a lack of muscle. Pharmacy
    quality metabolism accelerators are a great choice
    and you might be confident that it might help you achieve your desired goal.


    Also visit my site: phen375

    SvaraRadera
  5. It's really very difficult in this busy life to listen news on Television, therefore I just use internet for that purpose, and get the latest information.

    Here is my page :: tooth whiting

    SvaraRadera
  6. Hey there I am so thrilled I found your website,
    I really found you by error, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyhow I am here
    now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round thrilling blog
    (I also love the theme/design), I don't have time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the fantastic job.

    Here is my site: whiten teeth

    SvaraRadera
  7. It's remarkable to pay a quick visit this web site and reading the views of all colleagues about this paragraph, while I am also keen of getting know-how.

    Feel free to surf to my web blog buy bowtrol colon control

    SvaraRadera
  8. It's remarkable to visit this website and reading the views of all colleagues regarding this paragraph, while I am also eager of getting experience.

    Feel free to visit my website semen production sperm :: http://www.ylgs.org.uk ::

    SvaraRadera