22 maj 2011

90. Milk & Honey

Och så blev det söndag kväll. Himlen mörknade tidigt och regnet föll – och faller ymnigt. Och det behövs och man slipper ju vattna. Det är bara att sitta inne och ta emot det som faller.

Häromdagen frestades jag att köpa garn. Det liksom bara låg där i en korg och var fint och lockade med extrapris. Och hem for jag med en kasse nystan. För jag har en idé, en plan...Men första idén har jag spolat efter att ha stickat en bit på en överdel. Uschienamej, så fult det blev! 
Man ser något för sitt inre och hoppas att man ska kunna förverkliga det, och med tiden och många tappra försök kanske man lyckas. Under tiden, har jag kommit på (alldeles själv) lär man sig alltid något; misstag som förhoppningsvis inte upprepas och annat. Milk & Honey blir nog snyggare och mer som jag tänkt mig om det virkas lite.


I garnaffären Sticka Lätt finns det många frestelser, hyllorna är fulla av dom. Och i gömslena hittar man annat smått och gott.
Inte kan man låta bli sådana här knappar.
Frågan är bara på vilket sätt de ska användas, var de ska ståta med sin elegans!

Alliumlökarna bjuder på många versioner. De påminner om nyårsnattens fyrverkerier, de där som inte låter så förbaskat utan bara är vackra att skåda i skyn. Snart slår de ut i all sin prakt. 
Fiddeluttisen har så mycket att göra så här års. Det kvittras i var och varannan buske och humlorna surrar och flugorna gäckar honom. Stackarn, han blir så trött och måste ta igen sig  med jämna mellanrum.1 kommentar:

  1. åhhh så läckert det kommer att bli. Mina alliumlökar verkar inte ha gillat vintern i år.
    Kanske blev det för blött om fötterna när snön töade....
    Jasså du gillar knappar du också ;-)
    ha en härlig kommande vecka.

    SvaraRadera